Singapur

6.8.2007 7:20 Jakub Filo

Singapur

„Singapore railway station“ – Singapúrska železničná stanica s krásnou historickou budovou z roku 1932 sa nachádza na Keppel road. Je to najjužnejší bod Malayského železničného systému - Keretapi Tanah Melayu (''KTM'') . Trasa bola založená cez násyp z Johor Bahru v Malaysii na Singapurský ostrov v roku 1924.

Je to malá stanica, má dve koľaje, ktoré končia v tejto stanici. Chodia sem vlaky z rôznych častí Malayského poloostrova.

Do Kuala Lumpur odchádzajú vlaky zo Singapúru 2x denne a 1x nočný vlak. Prvý vlak do Kuala Lumpur odchádza o 8:00 hod (Express Rakyat No. 2) s príchodom do Kuala Lumpur o 14:40 hod. Druhý vlak (Express Sinaran Selatan No. 6) odchádza o 15:05 a do Kuala Rumpur prichádza o 21:57 hod. Tretí vlak (Senandung Malam No. 12) odchádza o 22. hodine s príchodom do Kuala Lumpur o 6:20 hod. V piatok až nedelu sú pridávané aj vlaky (Express Tebrau No. 32) s odchodom o 10:30 hod a príchodom do Kuala Lumpur o 17:40 hod.

Najlepší web na pomoc pri cestovaní vlakom v Singapure je: http://www.seat61.com/Malaysia.htm, kde nájdete aj fotky stanice a vlakov.

Sinapore je tiež stanicou odkiaľ jeden krát týždenne vyráža orient express www.orient-expresstrains.com do Pennang a Bangkoku. Patrí spoločnosti Venice Simplon Express Limited. Na tejto trase jazdia vozne vyrobené v Japonsku pre železnice Nového Zélandu - New Zealand Railways Wellington-Auckland sleeper train. Jedmosmerný lístok z Penang do Bangkoku stoji minimálne okolo 600 dolárov.

Galéria