Južanská exotika na Východnom

24.7.2007 20:45 Juraj Streber

Južanská exotika na Východnom

Zatiaľ čo staršie ročníky si pamätajú aj zaujímavejšie návštevy v novom bratislavskom depe (najmä z obdobia keď Škoda Plzeň k nám vo veľkom chrlila naše súčasné lokomotívy), pre nás mladších je zaujímavý každý nový zberač, ktorý sa v depe mihne. Nikdy totiž nevieme, čo za prekvapenie sa pod ním skrýva...

 
 
 
 
Nebolo to tak dávno čo sme vás informovali o prítomnosti srbských lokomotív radu 441, ktoré po omladzujúcej kúre v ŽOS Vrútky absolvovali oživovanie a skúšobné jazdy pod červenou šťavou medzi Bratislavou a Sládkovičovom. Dnes do Bratislavy zavítala ďalšia lokomotíva, tentokrát radu 443. Zatiaľ čo lokomotívy radu 441 by sme u nás v prevádkze hľadali márne, 443 by sme našli len pár metrov od nej. V skutočnosti ide totižto o našu žehličku radu 210.
 
 
Srbská žehlička má inventárne označenie E443-01 a je v súkromnom vlastníctve tepelnej elektrárne Nikola Tesla (TENT) nachdzajúcej sa v Obrenovaci. Tá je napojená na hlavnú trať Belehrad - Bar a keďže pozostáva z 2 samostatných elektrární "A" a "B", tak existujú aj dve samostatné vlečky. Prvá z nich meria 32,5 km a vedie z Vreoci do Obrenovaca a druhá je 14,5 km a vedie medzi Stublinom a Vorbisom.
 
 
Súčasná flotila TENT pozostáva z 8 lokomotív radu 441 (presne také ako jazdia u Srbských železníc), čísla 441-01 až 441-08, a potom desať žehličiek 443-01 až 443-10. Okrem toho využíva TENT služby dvoch dieselových lokomotív radu 661.
 
 
 
Zatiaľ čo 441 sú využívané ako ťažné lokomotívy, 443 sú využívane ako u nás, ako posunovacie. Lokomotívý radu 443 používané v TENT boli vyrobené v závode Škoda v Plzni a sú identické s našimi 210.
 
 
Ich výkon je 880 kW, usporiadanie náprav je BoBo, hmotnosť 72 ton a maximálna rýchlosť 80 km/h. Zaujímavosťou je, že pri posune sú tieto lokomotívy riadené diaľkovo!
 
 
Žehlička jednička TENT je síce prvou, ktorá absolvovala EH v ŽOS Vrútky, no zďaleka nie poslednou. V dnešnej neúprosnej konkurencii je expanzia aktivít ŽOS Vrútky na každý nový trh nesmierne dôležitá...
 
Autor foto/text: Juraj Streber (montoya) a Peter Trenčan (demo)