Rendez 2007, 1. brigáda

1.4.2007 18:45 Pio

Rendez 2007, 1. brigáda

31. marca a 1. apríla 2007 sa uskutočnila prvá predzrazová brigáda VLAKOV na pozemku MDC. Brigáde predchádzala prihlasovacia akcia na našich stránkach. Hneď od začiatku bolo jasné, že nepôjde o nejakú masovú akciu.

 

 

Prihlásilo sa 10 členov klubu.
 
Je sobota ráno a balím montérky, fotoaparát a gumáky do auta. Uragán s Víchricou už netrpezlivo sedia vo svojich sedačkách. Je krátko pred deviatou a na Rendezi je už živo. Chalani z KPHZD sú už zavŕtaní vo svojich strojoch. Mal som trochu malú dušičku, lebo z VLAKOV zatiaľ nikoho. Z budovy MDC už vychádza Jirko Kubáček s natiahnutou pravicou. V zapätí prichádza Laci. Detičky nahodili gumáky a stratili sa v útrobách historických vozňov, ktoré sa chystajú už na zahájenie sezóny.
 
 
Prvý pohľad na naše pracovisko
 
Jirko sa stratil v hale stým, že ide pre náradie a my dvaja sme sa prezliekli do pracovného. To už sme zaregistrovali Jirka ako sa vracia a smeruje k ohromným hromadám zeminy a lopatami a fúrikom. S malou dušičkou som hľadel na hromady hliny a lopaty. Zrazu sa objavil Dizajnér, 55.Lukas . Hromady sa mi zdali hneď menšie. Rozdali sme si náradie, vysúkali rukávy a pustili sme sa ukrajovať z hromád. Nálada výborná a o chvíľku na bicykloch prišli M@jo a Rajio. To už Jirko doniesol ďalšie lopaty a hrable. Kolektív sa rozrastal a keď došiel EBL21 a Koko so synovcom Adriánom, tak z hromád znateľne ubúdalo. V priebehu doobedia zmizla polovica. Jirko sa stratil „variť“ obed.
 
Lopát bolo stále dosť
 
Hladní ako vlci sme sa vrhli na hromady párkov a zapíjali sme to dobrou desiatkou. Poobede sme rozviezli vlakoneťácky dorast a vrhli sme sa na ďalšie hromady. Postarších s pribúdajúcim časom začínali omínať kríže. Navzájom sme si ukazovali popraskané mozole. Mlaď nás stále hnala dopredu za vytýčeným cieľom. Posledné dve hromady sme rozhadzovali so zaťatými zubami. Niekedy pre siedmou večer bolo zahlásené hotovo.
 
Posledná hromada
 
Cyklisti zaliezli pod sprchy.
 
Chvíľku sme ešte kvákali a konštatovali, že sme dvojdňový plán stihli za jeden deň. Lukáš ostal na noc a Bratislaváci sa rozliezli do svojich pelechov po meste.
 
Neostáva mi nič iné, ako konštatovať, že to bola jedna vydarená akcia Vlakov. Pevne verím, že na ďalšiu brigádu nás príde viac a hlavne nové tváre. Veď partia sa utvrdzuje najviac pri práci.
 
Pracovná prestávka
 
Pre poriadok uvediem zoznam makáčov:
M@jo, Rajio, Laci, 55.Lukas, EBL21, Uragán, Víchrica, Pio, Dizajnér, Koko, Adrian a Jirko.
 
Foto: M@jo. Rajio a Laci
 

Galéria

Súvisiace odkazy