Do konca marca by mal byť známy aj investor pre ZSSK Cargo

20.1.2006 10:01 -po- Zdroj: SITA

Do konca marca by mal byť známy aj investor pre ZSSK Cargo

Výber investora, ktorý získa 100-percentný balík akcií Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia, a.s., (ZSSK Cargo) sa podľa ministra dopravy, pôšt a telekomunikácií Pavla Prokopoviča ukončí do konca marca. "Záujemcovia môžu podávať svoje ponuky do 31. januára, takže nám zostávajú ešte dva mesiace na to, aby bol proces vyhodnotený a návrh predložený na rokovanie vlády.

 Takže nevidím nereálne, aby sa proces nevyhodnotil do konca marca. Som presvedčený, že dva mesiace je dosť dlhá doba," reagoval minister na štvrtkové odporúčanie koaličnej rady, podľa ktorého vláda a Fond národného majetku SR môžu prijímať privatizačné rozhodnutia len do 31. marca.

Slovenská vláda zverejnila výzvu na prejavenie predbežného záujmu v posledný májový deň minulého roku. Predbežné ponuky na akcie ZSSK Cargo, za ktoré minister dopravy, pôšt a telekomunikácií Pavol Prokopovič očakáva príjmy okolo 15 mld. Sk až 20 mld. Sk, pritom predložilo celkovo 14 subjektov. Rezort dopravy z nich zostavil užší zoznam s ôsmimi uchádzačmi a umožnil im vstup do tzv. data room. Podľa medializovaných informácií však už údajne dvaja kandidáti zo súťaže odstúpili. Ako hlavné kritérium v tendri je stanovená kúpna cena za ponúkané akcie, s váhou 85 %. Druhým kritériom, s váhou 15 %, je odbornosť a skúsenosti investora.

Súvisiace odkazy