Smoliari, alebo krutá realita predchádzajúcich dní

12.1.2006 12:41 Pio, Jozef Pilko

Smoliari, alebo krutá realita predchádzajúcich dní

Dostal som dnes ráno zaujímavý dopis od priateľa Joža. Po dlhom váhaní som sa ho rozhodol uverejniť tak ako došiel, len s miernou cenzúrou. Pokiaľ budete cestovať na našej milovanej železnici, prosím vyvarujete sa cestovať s Bossom skupiny, alebo s členmi jeho gangu. Evidentne ich nástup do vlaku prináša smolu.

 

 

 

Ahoj Pio.

Obraciam sa na Teba ako na svojho obľúbeného sprostredkovateľa so ŽSR, ZSSK, ZSCS, a inými podobnými podnikmi. Konečne som odhalil príčinu ich minulých, súčasných i budúcich neúspechov. Rozsiahlu záškodnícku sieť, priam rodinnú. Stačilo mi sledovať šéfa skupiny v priebehu posledných 14 dní.

Prvá do akcie nastupuje dňa 30.12.2005 osoba s krycím menom „svokra“. Boss skupiny ju drzo vyprevádza na žst Banská Bystrica až k Zr1842 so slovami: „Foťák mám pri sebe, keď sa čosi stane zavolaj!“. O niekoľko minút inak super výkonná mašina 750 148 uviazne cca 1.5 km nad Dolným Harmancom v snehu ktorý už nevládala pred sebou tlačiť. Vlak sa vracia do Dolného Harmanca, podozrivú osobu s krycím menom „svokra“ si o niekoľko minút neskôr príde vyzdvihnúť samotný šéf skupinky, maskovaný za fotografa.

Pri realizácii nasledujúcej akcie vedúci skupinky prejavuje opatrnosti viacej. Do akcie nastupujú osoby „manželka“„dcéra“, boss riadi činnosť na diaľku. Vykonávačky cestujú dňa 2.1.2006 Os 7305 na trase Vrútky – Banská Bystrica. V ŽST Harmanec Jaskyňa tento vlak čaká niekoľko minút na križovanie so Zr 1844. Podozrivé osoby nepozorovane vystupujú, takisto nepozorovane sa presúvajú 1,2 m snehom k banskobystrickému zhlaviu stanice, kde s pomocou 18kg kočíka spúšťajú lavínu presne pod prichádzajúci Zr 1844, ktorý sa vykoľajuje a približne na 12 hodín zablokuje celú trať. Odmenou pre vykonávateľky je neodolateľná možnosť zísť dole neprešľapaným chodníkom (1,2m snehu) na hlavnú cestu kde im železnice v tušení že sa jedná o zločincov nepristavili náhradnú dopravu. Veď do BB je to už iba 18 km, poraďte si Slováci ako viete. Železničné podniky môže ale mrzieť jedna závažná vec : CORPUS DELICTI, kočík zostal v ŽST Harmanec Jaskyňa, až do dopoludnia nasledujúceho dňa. Nepovšimnutý!

Dňa 4.1.2005 cestujú „manželka“ a „dcéra“ vlakom Ex 140 Detvan z BB do Žiliny. Nakoľko Ex 140 prichádza do BB zo Zvolena s meškaním výrazne prevyšujúcim prestupový čas v Žiline na Os 3004 naplánovaný iným zločineckým gangom (6 minút!), okamžite alarmujú bossa skupinky a ten zabezpečí v Žilinskej nákladnej stanici strhnutie troleja, v dôsledku čoho objednávateľky stihnú nielen menovaný Os 3004 ale i kávičku, malý obed, kaderníka, pretelefonovať cca 100 Sk s bossom. Pobyt v zmeškanom Os 3004 sa im zapáči natoľko že zariadia strhnutie troleja i v žst Ilava (alebo niekde nablízku). Odstavia ich v ŽST Púchov, tu ich popredbiehajú všetky zmeškané vlaky kategórií „R“ a „IC“.  A samotný boss s úchylným vkusom predstierajúc čakanie na Os 3004 pritom striehne v Košeci pri trati na 3 gorily (HDV r.350), ktoré sa mu preženú pred nosom v priebehu 10 minút. [s úchylným vkusom preto lebo sa mu strašne páči nový, odborníkmi z vlaky.net zatratený náter(look) lokomotív radu 350]

Nasleduje trojdňová odmlka a gang udiera znova. Tentokrát priamo osoba najvyššieho šéfa (má 180 cm, ostatní členovia sú nižší, jeden priam významne)! A udiera z dôvodov čisto ekonomických. Boss nastupuje v zastávke Košeca na Os 3065. Podľa lístka a vybavenia by sa mohlo zdať že ide do ŽST Harmanec Jaskyňa fotiť a čakať na šedú eminenciu a hlavného logistika skupiny s krycím menom „švagriná“, ale je to iba maskovanie. Skutočným cieľom je návšteva žilinského „starého“ Tesca, kúpa akciovej bundy, a to všetko s nulovými nákladmi na dopravu. Dosiaľ nezisteným spôsobom sa skupinke podarilo dosiahnuť 90 min meškanie R 603, čím boss stratil v Žiline jediný možný prípoj od Os 3065 k Os 7303 vo Vrútkach. Nechal si vrátiť cestovné, a zadarmo sa naviac nechal odviezť naspäť do Košece. Presne podľa plánu.

Dňa 11.1.2005 nastupuje na bossov príkaz do akcie osvedčená dvojica „manželka“ a „dcéra“.  Obeťou je znova Zr 1842 v ŽST Banská Bystrica. V rekordne krátkom čase po nastúpení sa im podarí závažne poškodiť jeden z vagónov súpravy. Tento musí byť po niekoľkých desiatkach minút márnej snahy o opravu odpojený zo súpravy. Vykonávateľky so spokojným výrazom tváre nepozorovane odchádzajú späť do útulného panelákového bytu, pri odchode drzo komunikujúc s príslušníkmi železničnej polície o voľných miestach v ich radoch!!!

Oznám prosím mojej obľúbenej Tvojej vrchnosti že akékoľvek plánované i spontánne cesty členov gangu (kamkoľvek) budem hlásiť!!! Môžu sa ma mňa spoľahnúť. Tak ako ja na nich.

Dobrou správou sa však stáva že Boss dojazdí (do 20.4.2006) svoju kilometrickú banku a už dá železniciam pokoj!!!

S pozdravom Tvoj  Jozef

PS1: neveríš ?!?  pozri si v archíve kto mal miestenky v IC 511 2.8.2005 presne v tom vagóne v ktorom horeli brzdy! Jasné : Boss, manželka, dcéra! Na spiatočnej ceste od švagrinej.

PS2 : predáme smolu!!! neobmedzené množstvo.

PS3 : keď sa niekomu z nás podarí absolvovať ľubovoľnú cestu vlakom bez problémov, dám to na stránku !

foto: Lavínou zasypaná 840 v Harmanci.

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy