Výstava železničních modelů KŽM Přerov

22.11.2005 9:00 Jiří Strnisko

Výstava železničních modelů KŽM Přerov

Dne 19. a 20. listopadu 2005 proběhla v Přerově výstava železničních modelů spolku Klubu železničních modelářů Přerov (KŽM Přerov).Spolek má sídlo hned za 4 nástupištěm Přerovského nádraží. Hned před vchodem do budovy se mohli návštěvníci povozit na "parní lokomotivě" řady 706.606.Účast návštěvníků byla opravdu hojná. Tomu nasvědčovala i dlouhá fronta na vstupenky před budovou KŽM Přerov.

Po asi půlhodinovém čekání na vstupenku, ta byla mimochodem ve formě pohledu, byl návštěvník odměněn pohledem na pěkně propracované kolejiště s modely vláčku v měřítku HO.Mohli jste zde spatřit rychlík, který táhla známá lokomotiva pod označením 151.001, duhová energie, dále rakouský vlak v čele s dieselovou lokomotivou rakouských drah a samozřejmě nechyběla již na  českých tratích vymřená lokomotiva pod přezdívkou Sergej a spoustu dalších krásných modelů.

Ten kdo, chtěl tak si mohl na místě zakoupit modely osobních tak i nákladních vozů, též nechyběla literatura s železniční tématikou.

Co mě ale trochu zklamalo byla organizace a chování některých lidí.Na malý prostor tam bylo opravdu moc lidí a někteří nechali své slušné vychování doma.

Mě osobně si výstava KŽM Přerov líbila a zpříjemnil jsem si tím své sobotní dopoledne.

Galéria

Súvisiace odkazy