20 let železniční cestovatelské nostalgie pod značkou KŽC

10.11.2005 11:15 -mm-

20 let železniční cestovatelské nostalgie pod značkou KŽC

Ako sme Vás už informovali, VLAKY.NET nadviazali spoluprácu s Klubom železničních cestovatelů. V súčasnosti ponúka KŽC produkty VLAKY.NET na svojich stránkach a podujatiach. VLAKY.NET ponúkajú knižku s titulom 20 let železniční cestovatelské nostalgie pod značkou KŽC vo VLAKY.NET Shope. Autori v knižke zhrnuli históriu KŽC, zážitky z ciest a podujatí, predstavili významné osobnosti KŽC a víziu KŽC do budúcnosti.

Knižka obsahuje takmer 200 strán textu, farebných fotografií a ilustrácii maliara Jiřího Ryvoly.

"Jak šel čas s KŽC..."

Prvá štvrtina knižky sa venuje histórii KŽC od jeho založenia. Texty sú doplnené dobovými fotografiami, pozvánkou na prvé spoločné stretnutie železničných cestovateľov - dráharov, ktoré sa uskutočnilo v dňoch  8. - 9. júna 1985 v Přerove, ako aj prehľad zakladajúcich členov a významných predstaviteľov KŽC.

"Jak jde čas s KŽC..."

Približne polovica knihy je venovaná akciam a podujatiam KŽC zo súčasnosti, medzi ktorými nechýbajú víkendy a dovolenky s motoráčikom, výlety po stopách zrušených tratí, cykltúry,... V časti o zberateľstve sa prezentujú lepenkové cestovné lístky, razítka, cestovné poriadky. Kapitolu uzatvára prehľad rarít železnčnej siete ČR.

"Jak půjde čas s KŽC..."

Posledné strany publikácie sú venované vízii KŽC do budúcnosti, partnerom KŽC, a knižku uzatvára Resumé v českom, nemeckom a anglicokm jazyku.

Knižku "20 let železniční cestovatelské nostalgie pod značkou KŽC" si môžete objednať vo vianočnej akcii za 190 Sk vo VLAKY.NET Shope.

Súvisiace odkazy