Jízda po železničních zajímavostech na českomoravské Vysočině

4.11.2005 21:45 Ondra Janiš

Jízda po železničních zajímavostech na českomoravské Vysočině

Dne 27.11.2005 se uskuteční fotojízda historickým motorovým vozem M240.0113 (820 113-9) v trase: Brno dolní nádraží – odbočka Státní silnice – Náměšť nad Oslavou – Vojenská vlečka Sedlec – Náměšť nad Oslavou – Studenec – Oslavice - Velké Meziříčí horní nádraží – Oslavice – Křižanov – Přibyslav – Sázava vlečka SaZ. Délka projeté trasy je 154 km, fotozastávky budou uskutečněny dle časových možností a vzájemné domluvy. DOPLNENÉ!!!

Odjezd je ze žst. Brno dolní n. (za Zvonařkou) v 8:00. Příjezd do Sázavy SaZ po 16. hod. Možnost občerstvení ve voze.

V případě zájmu bude pro dříve příchozí (směr od Prahy) motorový vůz přistaven již od 4:30 hod. Cena jízdenky je 300,-Kč. Přihlášky zasílejte přímo formou poštovní složenky s danou částkou nejpozději do 13.11.05 na adresu: Martin Elstner, Střední 41, Brno, 602 00. Uvádějte prosím celou zpětnou adresu a tel. číslo pro vyrozumění a vrácení peněz v případě zrušení akce. Ústní a písemné přihlášky bez zaplacení nejsou brány do úvahy.

Akce se uskuteční v případě přihlášení nejméně 40 lidí (maximální počet je 50!). Informace na tel. č. 604 46 45 91, Elstner@seznam.cz nebo na http://sweb.cz/Elstner. V případě zájmu ze Slovenska je lepší domluvit se na platebních podmínkách po telefonu

 

Trať, po které pojede M240.0113 poslední část své trasy, tedy muzejní trať Přibyslav, SaZ. - Sázava, SaZ, kde několik posledních let jezdily výletní vlaky Klubu přátel kolejových vozidel Brno, nyní prochází krizí. Majitel této vlečky, společnost SaZ Invest, nemá pro údajnou přílišnou finanční náročnost zájem na jejím dalším provozování, a pravděpodobně se chystá vlečku zrušit. Bohužel je jen málo možností, jak tomuto smutnému vývoji zabránit, neboť dostatečně finančně schopný subjekt, který by vlečku odkoupil a dále provozoval, se hledá velice těžko.

Rád bych proto všechny zájemce pozval na tuto jízdu, která může být na této trati jedna z posledních...

Súvisiace odkazy