Deutsche Bahn sa sťažuje na kvalitu vlakov od Siemensu

29.9.2005 9:55 -po-, foto: Montoya Zdroj: Reuters

Deutsche Bahn sa sťažuje na kvalitu vlakov od Siemensu

Spoločnosť Deutsche Bahn, ktorá prevádzkuje vlakovú dopravu v Nemecku, prevezme 41 vlakových súprav od nemeckého strojárskeho konglomerátu Siemens len v prípade, že jej výrobca na tieto vlaky poskytne zľavu.

Dôvodom sú podľa Deutsche Bahn pretrvávajúce problémy s kvalitou dodaných vlakov. Kolesá 13 súprav tretej generácie ICE-3 a 28 vlakov ICE sa rýchlo opotrebovávajú, poruchové sú aj systémy klimatizácie a toalety, uviedla spoločnosť, ktorá je kľúčovým odberateľom pre divíziu Siemens Transportation Systems. "Na riešenie týchto problémov sme ponúkli už dosť kompromisov," dodala spoločnosť Deutsche Bahn.

Siemens reagoval, že vlaky ICE-3 vyrábal na základe dodanej špecifikácie, pričom za tieto vlaky už Deutsche Bahn z väčšej časti zaplatila. Čaká sa už len na finálnu platbu. Časť z 28 ICE vlakov už Deutsche Bahn používa, časť z nich je ešte stále v rukách spoločnosti Siemens.
Divízia Siemens Transportation Systems skončila za finančný rok, ktorý sa skončil v septembri 2004, s prevádzkovou stratou 434 mil. eur pri tržbách 4,3 mld. eur.

Súvisiace odkazy