Železnicou na hokej

27.4.2005 9:23

Železnicou na hokej

Spolu 37 vlakov z Bratislavy do Viedne a späť ponúka záujemcom o svetový šampionát v hokeji Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. Z Bratislavy hlavnej stanice cez Marchegg do Viedne Südbahnhof pôjde denne 19 párov vlakov. Z Bratislavy Petržalky cez Kittsee do Viedne Westbanhof je to spolu 15 párov vlakov, z Košíc cez Žilinu do Viedne Westbanhof premáva každý deň 1 pár InterCity vlakov a z Bratislavy idú 2 páry InterCity vlakov do Viedne Westbahnhof.

 Cestujúci, ktorí prídu vlakom do Viedne Westbahnhof, sa dostanú do Stadthalle, kde sa odohrajú hokejové zápasy, len za niekoľko minút. Z Viedne Südbahnhof do Stadthalle ide električka číslo 18 alebo linka metra U1/U6.
Spiatočný cestovný lístok Bratislava - Viedeň stojí 308 Sk a cestujúci s ním môžu vo Viedni bezplatne cestovať linkami prímestskej železnice S-Bahn v tarifnom pásme 100. Tým, ktorí pôjdu v tom istom týždni na viacero zápasov, ŽS odporúča, aby si zakúpili týždenný spiatočný cestovný lístok za 882 Sk. Vlaky z Bratislavy do Viedne premávajú v oboch smeroch od šiestej ráno a posledný vlak ide z Bratislavy do Viedne o 0.32 h. Posledný vlak zo Südbahnhof odchádza o 23.50 h s príchodom do Bratislavy-Petržalky o 0.48 h. Posledný InterCity vlak z Viedne Westabhnhof odchádza o 21.50 h a do Bratislavy hlavnej stanice príde o 23.26 h.

Súvisiace odkazy