EuroRunner spoločnosti LTE jazdí na Slovensku

22.4.2005 8:15 -gan-

EuroRunner spoločnosti LTE jazdí na Slovensku

LTE - Pár dní po prezentácii vo viedenskej továrni Siemens Transportation Systems sa nový rušeň spoločnosti LTE 2016.903 zjavil aj na koľajách Železníc Slovenskej republiky. Jeho premiéru sme zaznamenali 8. apríla 2005, keď sa strojovo presunul z PS Marchegg, ÖBB cez Devínsku Novú Ves, Bratislavu a Žilinu do Popradu-Tatier.

Odtiaľ viezol v nočných hodinách 28 nových nákladných vozňov Fans pre Luxemburské železnice CFL. Na ďalší výkon nastúpil EuroRunner LTE 13.apríla a to na ramene Burghausen, DB – Žiar nad Hronom s nákladom petrolkoksu pre tamojšiu hlinikáreň SLOVALCO, a.s. Na týchto výkonoch ho budeme stretávať každú stredu a sobotu (pokiaľ nie je štátny sviatok v niektorej z krajín, kadiaľ prechádza). Podrobnejšie technické údaje o spomínanom rušni boli uverejnené pri fotoreportáži z prezentácie vo Viedni, ktorá sa uskutočnila 5. apríla t. r.

Najbližšie sa s rušňom 2016.903 LTE možeme stretnúť v sobotu 23. apríla, keď povezie vlaky Nex 47195/47194 Burghausen – Devínska Nová Ves – Bratislava hl. st. – Palárikovo – Žiar nad Hronom a späť. Spolu s 22 vozňami Tds vozí rušeň spoločnosti LTE aj 10 cisterien typu Zagks v úseku Trnovec nad Váhom – Linz. Očakáva sa, že v blízkej dobe dostane spoločnosť LTE Logistik – und Transport – GmbH so sídlom v meste Graz. ďalší rušeň tohto typu.

Snímky: Garin © 2005

Galéria

Súvisiace odkazy