Certifikát kvality ISO 9001:2000 pre ZSSK

6.12.2004 21:26Zdroj: ZSSK, a.s.

Certifikát kvality ISO 9001:2000 pre ZSSK

ZSSK po dvojročnej intenzívnej príprave úspešne zavŕšila 1. decembra proces certifikácie riadenia kvality vybraných produktov podľa medzinárodnej normy ISO 9001:2000. V dňoch 27. septembra – 1. októbra 2004 vykonala spoločnosť TÜV STC, s. r. o. Košice certifikačný audit, ktorý potvrdil súlad systému riadenia kvality v spoločnosti, jej kľúčových a riadiacich procesov s požiadavkami normy.

Získaný certifikát kvality, platný pre kategórie InterCity a Expres vlakov vo vnútroštátnej osobnej preprave a logistické vlaky v medzinárodnej nákladnej preprave, je dôkazom zavedenia a udržiavania kvality a zároveň zárukou neustáleho zlepšovania procesov a poskytovaných služieb jednak vo vnútri spoločnosti ako aj vo vzťahu k zákazníkom.

V oblasti vnútroštátnych osobných vlakov vyššej kvality si ZSSK kladie za cieľ predovšetkým dodržiavať stanovený grafikon vlakovej dopravy (GVD) minimálne na 90%, pri spracovávaní nového cestovného poriadku zabezpečiť nadväznosť na základe pripomienok cestujúcich v VÚC ako aj znížiť nedodržiavanie GVD z dôvodu technického stavu vozňov o 10%. -rp-

Súvisiace odkazy