Dopravné správy

Převod nemovitostí ČD na SŽDC je připraven

Převod nemovitého majetku z Českých drah do Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) by v první etapě mohl drahám vynést kolem pěti miliard Kč, celkem až sedm miliard. V pořadu Otázky Václava Moravce to řekl generální ředitel Českých drah Daniel Kurucz.

Celou zprávu najdete na této stránce.

RegioJet chce zvýšiť kapacitu dotovaných vlakov

Český železničný dopravca RegioJet rokuje so slovenským ministerstvom dopravy o posilnení kapacity vlakových spojov na dotovanej regionálnej linke z Bratislavy do Komárna. Dôvodom je vyťaženosť existujúcich súprav počas dopravnej špičky, uviedol v utorok majiteľ RegioJetu Radim Jančura, ktorý v Bratislave predstavil nové vagóny dopravcu, patriaceho do skupiny Student Agency.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Transsibiřská magistrála versus Hedvábná stezka

Šarvátky mezi Ruskem a EU pozoruje Čína se shovívavým úsměvem. V pravou chvíli se rozhodla obnovit nejslavnější transkontinentální cestu v historii – Hedvábnou stezku. Rusko se zoufale snaží, aby ho „karavany“ neobcházely.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Jančura si rýpol do štátnych železníc

Majiteľ spoločnosti RegioJet Radim Jančura rád provokuje. Predovšetkým rád provokuje štátne železnice, s ktorými sa pri každej príležitosti porovnáva. Zatiaľ posledná príležitosť sa mu naskytla v utorok doobeda na bratislavskej hlavnej stanici, kde predstavil svoje nové žlté vozne, s ktorými začne jazdiť na pravidelnej linke z Bratislavy do Košíc.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Skoro nejetá tramvaj v internetovém bazaru

Osud jediné existující tramvaje RT6S, kterou počátkem roku 2014 liberecký dopravní podnik prodal za 200 tisíc korun soukromníkům, je pořád nejistý. Vůz měl sloužit jako upoutávka na vznikající muzeum v Krkonoších, redakce MF DNES jej však objevila na internetovém bazaru.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Program modernizácie tratí sa priebežne plní

Na modernizáciu železničnej infraštruktúry na Slovensku putovalo v minulom roku 281,2 milióna eur. Peniaze sa použili na úpravu železničných koridorov, nástupíšť či podchodov. Vyplýva to z Informácie o plnení programu modernizácie a rozvoja železničnej infraštruktúry na roky 2011 až 2014, ktorú pripravilo ministerstvo dopravy a zaoberať by sa ňou mala vláda SR.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Pohádky o zklidnění dopravy v centru Plzně

Většina komunálních politiků v Plzni dlouhé roky mluví o tom, že chce automobilovou dopravu v centru omezit. Toto téma se ve městě řeší zhruba dvacet let. K mírnému zklidnění sice došlo, ale je velmi malé a tempo změn je v tomto ohledu zoufale pomalé. Jenže všechny návrhy na omezení zatím byly smeteny ze stolu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

RegioJet predstavil v Bratislave nový vozeň

Súkromný vlakový dopravca RegioJet predstavil v utorok v Bratislave prvý z desiatich objednaných vozňov, ktoré bude používať medzi Bratislavou a Košicami. Vagón Astra bol navrhnutý priamo na mieru. Výrobcom vozňov je rumunská firma Astra Vagoane Calatori v Arade a jeden vozeň stojí milión eur. Majiteľ holdingu Student Agency, ktorého súčasťou je RegioJet, Radim Jančura povedal, že v budúcom roku plánujú počet vozňov zvýšiť na 80.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Podivná rekonstrukce motoráků JHMD

Společnost Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD) na poslední chvíli zažehnala hrozbu, že přijde o desítky milionů korun na nové vozy pro své úzkokolejky. Drážní úřad [...] schválil provoz modernizovaných jednotek, které si zatím získaly přezdívky Nautilus či Hašišbedna. Přesto ještě vozy nevyjely do běžného provozu s cestujícími.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Na nový Starý most povedú úzke aj širšie koľaje

Dnes rozkopaná Štúrova ulica v Bratislave bude mať v oboch smeroch cyklocestu, autá budú jazdiť len v smere z centra k Starému mostu a budú po nej viesť zároveň úzke aj širšie koľaje. Veľká zastávka v smere na most bude pri sídle Univerzity Komenského. Magistrát zverejnil dokumentáciu pre ulicu.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Strojvůdci DB vyhlásili stávku

Strojvůdci největšího německého železničního dopravce Deutsche Bahn vyhlásili stávku. Protestní akce potrvá od dnešních 21 do středečních šesti hodin rána, uvedl v tiskovém prohlášení odborový svaz GDL. Strojvůdci žádají zvýšení mezd a zkrácení pracovní doby.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Obnova železničnej stanice v Nitre mešká

Do 19. septembra mali byť na nitrianskej železničnej stanici zrekonštruované pánske toalety aj čakáreň. Práce sa však dodnes nezačali. Na železnici povedali, že firma, ktorá vyhrala súťaž, na stavbu nenastúpila. Jej konateľ tvrdí, že si v zmluve neprečítal termín, dokedy majú byť práce ukončené.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

ČD Cargo bude opět vozit uhlí do Chvaletic

Státní železniční dopravce ČD Cargo bude od ledna znovu vozit uhlí ze severočeských dolů do elektrárny Chvaletice. V soutěži o zakázku nabídlo ČD Cargo nejnižší cenu, konkrétně 93 korun za tunu uhlí. [...] Uhlí do Chvaletic od loňska vozí AWT Zdeňka Bakaly, za tunu uhlí si účtuje 160 korun. 

Celou zprávu najdete na této stránce.

Vlaky Talgo do Ruska prepraví GEFCO

Zmluva medzi GEFCO Španielsko, GEFCO Rusko a španielskou spoločnosťou Talgo bola podpísaná v prvom štvrťroku 2014. Talgo je významný medzinárodný hráč v oblasti výroby vysokorýchlostných vlakov a zároveň líder na španielskom trhu. GEFCO bude zabezpečovať prepravu a distribúciu šiestich osobných vlakov určených pre trasy Moskva–Berlín a Moskva–Kyjev, a taktiež poskytovať služby v oblasti colnej deklarácie.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

DP Pardubice myslí na slepce

Všechny vozy městské hromadné dopravy v Pardubicích mají informační systém pro nevidomé. Dopravní podnik pořídil zařízení ještě do 64 vozů, kde dosud chybělo. [...] Nevidomí cestující musí mít rádiový vysílač, který jim oznámí, jaký autobus právě přijel a kam jede. Když do vozu nastoupí, potvrdí informaci tlačítkem na vysílači.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Ďalšia zápletka v privatizácii vozňov ZSSK Cargo

V privatizácii vozňov Železničnej spoločnosti Cargo (ŽS Cargo) sa na záver objavila ešte jedna zápletka. Švajčiarsky víťaz súťaže zmenil majiteľa. Firmu AAE Ahaus-Alstätter Eisenbahn Cargo, ktorá patrí medzi najväčších prenajímateľov vozňov v Európe, kúpila nemecká logistická firma VTG.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Možné omezení provozu v Německu

V Německé spolkové republice v současné době probíhá vyjednávání o tarifech mezi národním dopravcem Deutsche Bahn AG (DB AG) a odborovým svazem GDL, který zastupuje především strojvedoucí. V případě, že nedojde k dohodě mezi DB AG a GDL, může být vyhlášena na území Německa stávka strojvedoucích. Ta by se měla týkat především spojů železnice DB AG. (spoje Praha – Berlín – Hamburk). U spojů soukromých dopravců např. Vogtlanbahn nebo Alex (spoje Praha – Mnichov a regionální vlaky na Chebsku) by ke stávce a omezení dopravy dojít nemělo.

V případě stávky strojvedoucích v Německu budou přijata taková opatření, aby byl její dopad na území České republiky minimalizován a provoz vlaků u nás byl v maximální možné míře zachován.  
Žádáme cestující, aby v nadcházejících dnech při plánování svých cest do Německa věnovali zvýšenou pozornost aktuálním informacím o provozu a mimořádnostech na odkazu Omezení provozu na www.cd.cz nebo přímo na stránkách německých železnic DB AG www.bahn.de.
 

Nový lanovkový vozeň z Kežmarku

Výrobca lanových dopravných systémov TATRALIFT Kežmarok uviedol na medzinárodnej výstave InterMountain v Špindlerovom Mlýne premiéru svojho nového vozňa pod názvom Sparťan. Ide o moderný a originálny štvormiestny vozeň slúžiaci na prepravu nielen lyžiarov, ale aj peších osôb.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Jančura zas zkusí vytlačit ČD z linek na Slovensko

Společnost RegioJet Radima Jančury se nevzdala myšlenky vytlačit České dráhy z mezinárodních linek na Slovensko. Ministerstvu dopravy chce poslat nabídky na provoz dvou tras z Prahy přes Ostravsko a přes Zlínsko dále na Slovensko.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Rekonštrukcia žst. Nitra mešká

Dobrý deň, prosím o informáciu, ako sa doriešila situácia s firmou HP plus Kozárovce, ktorá v termíne neurobila rekonštrukciu pánskych toaliet a čakárne na nitrianskej železničnej stanici a aký bude ďalší postup. Bude vypísaná nová súťaž? Ak bude - môže sa do nej prihlásiť aj spomínaná firma? Ak bude práce robiť firma HP plus Kozárovce - kedy má nastúpiť na stavbu a dokedy má práce urobiť? Budete nejako sankcionovať HP plus Kozárovce za to, že stavbu neurobila v zmluvnom termíne? Ako?

Odpoveď na túto aj ďalšiu otázku nájdete na tejto stránke.