Dopravné správy

Přerod lokomotiv řady 114.5 v posunovadla

Když vyrobila v roce 1996 lokomotivka Škoda Plzeň prototyp relativně moderní posunovací lokomotivy s asynchronními trakčními motory, stěží by někdo předpokádal, že o necelých 20 let později bude následovat její přestavba na dieselelektrické posunovadlo.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Cyklostojany na bratislavskej Hlavnej stanici

Prevzala som jednu temu od kolegyne, na ktoru nas upozornil citatel. Mam niekolko otazok: umiestnenie cyklostojanov patri ZSR? Ak ano: odkedy su tam; kolko stala investicia; ako je zabezpecena ochrana pred odcudzenim (kamerovy system, kontrola žel.policiou a pod.) podla tabule ma ist o „parkovisko“ pre bicykle, ktore evidentne nie je zabezpecene ziadnymi stojanmi.... (?) Preco? Navigacia (evidentne nie je stara) na chodniku vedie k spominanej tabuli, k miestu bez stojanov (foto 2): preco teda nevedie k stojanom?

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

Nové stanice pražského metra využilo 33,5 milionu lidí

Nové stanice metra A od otevření před rokem využilo 33,5 milionu lidí. Původně končily některé vlaky na Dejvické, od června byly prodloužené až na Petřiny. Další úpravy provozu dopravní podnik nechystá ...

Celou zprávu najdete na této stránce.

Obnova košických električkových tratí mešká

Tender na pokračovanie obnovy električkových tratí mešká. Koľko je záujemcov, mesto komentovať nemôže. Verejné obstarávanie na zhotoviteľa zákazky „KE, modernizácia električkových tratí MET v meste Košice“ ešte svojho víťaza nepozná. Celý proces sa odďaľuje.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Přetahovaná soukromníků na hlavním tahu

Cestující na hlavní železniční trase mezi Prahou a Ostravou si mohou užívat dalšího kola bitvy tří dopravců o jejich přízeň. Zatím poslední dva výstřely přichází od obou soukromých dopravců.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Výluky na trati Kráľova Lehota – Liptovský Hrádok

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začali 4. apríla so súvislou výmenou koľajníc v medzistaničnom úseku Kráľova Lehota – Liptovský Hrádok. Práce sa realizujú v denných výlukách, v čase od 08.10 do 15.00 h a potrvajú do 8. apríla.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Pod ústeckým hlavním nádraží je cyklopoint

V pasáži za ústeckým hlavním vlakovým nádražím bude turistům a těm, kdo chtějí z okolí dojíždět do práce na kole, sloužit cyklopoint. [...] „Cyklopoint bude poskytovat kombinované služby informačního střediska a zázemí pro cyklisty,“ uvádí mluvčí města Romana Macová.

Celou zprávu najdete na této stránce.

ŽSR opravujú priecestie v Považskej Bystrici

ŽSR začnú 2. apríla opravovať železničné priecestie (SP 0418) v meste Považská Bystrica, na ktorom sa železničná trať medzi Považskou Bystricou a Považskou Teplou križuje s miestnou účelovou komunikáciou. Obnova priecestia sa bude realizovať počas víkendu 2. a 3. apríla v čase od 8.00 do 17.00 h. a po ustálení a spevnení úseku trate sa ukončí 9. a 10. apríla

Celú správu nájdete na tejto stránke.

DB Schenker postaví logistické centrum v Grazu

Mezinárodní poskytovatel logistických služeb DB Schenker postaví nový logistický areál o rozloze 70 tisíc metrů čtverečních v rakouském Grazu, který vytvoří pracovní příležitosti pro více než 250 pracovníků.

Celou zprávu najdete na této stránce.

K modernizácii trate v Trenčíne

Chcel by som Vas poprosit o informacie k prekladke chynoranskej trate v Trencine: V akej faze su momentalne prace? Aky je plan prac v Trencine - co sa bude kedy robit? Budu prijate aj nejake obmedzenia - dopravne, prip. vzhladom k obyvatelom, ktori ziju v blizkosti?

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

Trojice ukradla vybavení lanové dráhy

Policie dopadla trojici zlodějů, kteří vykradli v Jáchymově na Karlovarsku areál s uskladněnou výbavou pro lanovou dráhu. Vzali například sedáky nebo horolezecké přilby, karabiny a lana. Věci za více než 120 tisíc korun se snažili rozprodat. Nyní jim hrozí vězení.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Bratislava má územný generel dopravy

Hlavné mesto Bratislava má územný generel dopravy. Schválili ho na rokovaní zastupiteľstva bratislavskí mestskí poslanci. „Cieľom strategického dokumentu je zmapovať dopravné toky, demografický vývoj, dopravnú infraštruktúru a tak poskytnúť pohľad, akým smerom sa má vyvíjať mobilita na území Bratislavy,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal s tým, že schválenie tohto strategického dopravného dokumentu je podmienkou pre ďalšie čerpanie eurofondov na dopravu.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Lanovku na Ještěd čeká výměna lana

Turisté mířící na dominantu Libereckého kraje musí počítat s výlukou kabinové lanovky, která začne v pondělí a potrvá dva týdny. Znovu se lanovka rozjede v pondělí 18. dubna. Jde o pravidelnou odstávku před letní sezonou, letos ale bude o týden delší kvůli výměně lana.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Vybavenosť žst. Liptovský Mikuláš

Dobrý deň, chcel by som Vás požiadať o informáciu zo stanice Liptovský Mikuláš. Koľko stojanov na bicykle bolo inštalovaných? Prečo boli inštalované? Z akého materiálu sú vyrobené? Aké boli náklady na ich inštaláciu?

Odpoveď na tieto aj ďalšiu otázku nájdete na tejto stránke.

Vlaky mezi Opavou a Krnovem pro letošek dojezdily

Mimořádně dlouhá výluka začala na železniční trati mezi Opavou a Krnovem. Vlaky tudy nepojedou po celý zbytek platnosti letošního jízdního řádu, tedy nejméně do 7. prosince. Za osm měsíců má trať projít rekonstrukcí a částečným zvýšením rychlosti až o polovinu. Jízdní dobu mezi oběma městy zkrátí modernizace o deset minut.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Na viedenskej hlavnej stanici sa rozmohli krádeže

Už štyri týždne registrujú vo Viedni častejší výskyt krádeží cenností a menších batožín na tamojšej Hlavnej železničnej stanici. Teraz sa medzi tieto prípady zaradilo odcudzenie laptopu s chúlostivými informáciami, ktorého vlastníkom je istý zahraničný diplomat. Podľa slov hovorcu Rakúskych spolkových železníc (ÖBB) Michaela Brauna pre tlačovú agentúru APA dochádza týždenne k asi desiatim prípadom tejto špecifickej formy krádeží.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

DP Praha se zbaví „věčné“ reklamní smlouvy

Představenstvo pražského dopravního podniku rozhodlo, že vypoví smlouvu reklamní firmě Rencar. Oficiálním důvodem tohoto kroku jsou pochybnosti o platnosti smlouvy. Dopravce konrakt vypověděl k 30. březnu 2016.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Bratislava vrátila invalidom bezplatnú MHD

Hendikepovaní budú môcť od mája znova cestovať v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) bezplatne. Opätovné zavedenie 100-percentnej zľavy im [...] schválili mestskí poslanci. Magistrát si totiž spočítal, koľko ľudí takto v skutočnosti vo verejnej doprave cestuje, a zistil, že bude musieť za hendikepovaných doplácať menej, než čakal. Cestovanie zadarmo bude platiť len pri predplatených cestovných lístkoch.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Železniční nákladní dopravci společně proti ČESMADu

Železnice v Česku dál ztrácí svůj podíl na trhu nákladní dopravy. Tuzemští železniční nákladní dopravci to však chtějí změnit: poprvé se spojili do nové organizace, které chce lobbovat za lepší podmínky pro dopravu zboží po tuzemských kolejích.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Na zastávke Košeca vyčíňali vandali

Zastávka Košeca bola vynovená v rámci modernizácie a nachádza sa v úseku Ilava – Ladce. Túto zastávku v hodnote 63 753,31 € odovzdal zhotoviteľ do užívania ŽSR dňa 11.06.2012. Zastávka Košeca slúžila cestujúcim nielen na komfortné, ale aj krajšie cestovanie, až kým sa nestala viackrát v uplynulom roku terčom vandalov. Poškodené boli takmer všetky sklené výplne prístreškov. Rozbité výplne boli nahradené zábradlím, ktoré je v súčasnosti opäť zničené vyčíňaním vandalov.

Celú správu nájdete na tejto stránke.