Dopravné správy

V Senci zrazil vlak človeka

Železničná polícia vyšetruje smrť muža, ktorý dnes zomrel na jednom z priecestí v blízkosti železničnej stanice v Senci. Aktuality.sk o tom informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeif.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Za nehodu zlínského trolejbusu může bezvědomí řidiče

Za loňskou nehodu trolejbusu v Otrokovicích na Zlínsku, při které bylo pět lidí vážně zraněno, může zdravotní stav řidiče, který za volantem upadl do bezvědomí. Řidič nemohl zdravotní indispozici předvídat, protože u něj nastala poprvé v životě, tudíž se žádného pochybení nedopustil.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Na Považí sa takmer zrazili dva vlaky: Delilo ich 100 metrov!

Na železničnej stanici na Považí sa v stredu krátko po 16. hodine takmer zrazili osobný vlak s protiidúcim vlakom, ktorý tvorili tri spojené rušne. Vlaky od zrážky delilo približne 100 metrov. Prípadom sa už zaoberá polícia!

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Autobus Arriva naboural v Ostravě do sloupu

Autobus společnosti Arriva linky číslo 68 havaroval v úterý večer v Sokolské třídě v Ostravě-Přívoze, v křižovatce u supermarketu Penny.

Celou zprávu najdete na této stránce.

RegioJet plánuje expanziu autobusov na Balkán

RegioJet plánuje expanziu na Balkán. Český súkromný dopravca počíta so zavedením autobusových liniek do Rumunska alebo Chorvátska. Okrem toho prvýkrát priamo spojí aj Prahu s nemeckým mestom Passau.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Ústecký kraj chce vlastního autobusového dopravce

Ústí nad Labem - Sehnat zhruba 250 autobusů a zaměstnat přibližně pět stovek řidičů bude muset Ústecký kraj. Pokud tedy přistoupí k založení vlastní linkové autobusové dopravy kvůli současné krizi okolo platů řidičů, kterou rozpoutalo loňské vládní nařízení platné od ledna.

Celou zprávu najdete na této stránce.
Zdroj: http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/stavka-nebude-kraj-zalozi-vlastni-autobusovou-dopravu-20170307.ht

V USA vlak narazil do autobusu s dôchodcami

Štyria ľudia v utorok zahynuli pri zrážke nákladného vlaku s autobusom na železničnom priecestí v Biloxi v americkom štáte Mississippi.
V autobuse sa viezlo približne 50 dôchodcov.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Výluka zkomplikuje cestování mezi Brnem a Ivančicemi

Brněnsko – Cestu z Brna třeba do Ivančic na Brněnsku cestujícím brzy zkomplikuje jedna z letošních prvních výluk. Začne už v pondělí a potrvá do konce pracovního týdne. „Od 8.15 do 14.05 hodin nahradíme v úseku Brno – Střelice – Moravské Bránice – Ivančice všechny vlaky linky S41 autobusy," uvedl na svých webových stránkách Kordis.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Išiel som prvýkrát IC-čkom

Ako každý správny Bratislavčan, aj ja sa z času na čas potrebujem prepraviť s ostatnými CP-čkarmi naspäť do svojho mesta. Na prepravu som sa rozhodol siahnuť o niečo hlbšie do vrecka, než som zvyknutý a rozhodol som sa otestovať vynovené IC vlaky nášho štátneho prepravcu. A takto to dopadlo.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

LE žádá lepší zabezpečení koridorů vůči ''klukovinám''

Překážka na železničních kolejích může způsobit katastrofu. Zvláště na hlavní tepně, kde vlaky projíždějí vysokou rychlostí.
Zdroj: http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/klukovina-ktera-muze-vykolejit-vlak-oploti-koridory-20170306.html
Celou zprávu najdete na této stránce.

Autobusovú stanicu má s Petržalkou spojiť nadzemná elektrická dráha

Autobusovú stanicu na Mlynských Nivách začne stavebník HB Reavis rekonštruovať v lete. V lokalite Nivy plánuje preinvestovať miliardu eur.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Most-Híd prosadil dvojjazyčné názvy stanic

Slovensko-maďarská strana Most-Híd, která je součástí současné vládní koalice na Slovensku, prosadila své. Nádraží měst a obcí se smíšeným obyvatelstvem budou označena dvojjazyčně. V 54 případech půjde o maďarské a v jednom případě o rusínské označení.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Rozhovor s Petrem Šlegrem (CEDOP) ohledně VRT

dnes | Doteď se vymýšlely důvody, proč vysokorychlostní tratě nemít, svět nás dávno předběhl, z Brna do Prahy by se mělo jezdit za hodinu, tvrdí Petr Šlegr z Centra pro efektivní dopravu. Dodává, že bez vysokorychlostních tratí bude v Česku jezdit méně mezinárodních spojení, naše vlaky se budou muset víc dotovat, budou růst dopravní problémy na dálnicích a zácpy ve městech. Ideální by prý bylo rekonstruovat stávající tratě a stavět nové.

Celou zprávu najdete na této stránce.

ŽSR opravia výhybky v Lenartovciach

Opravu výhybiek v traťovom úseku železničnej stanice Lenartovce na juhu okresu Rimavská Sobota budú v dňoch 6. až 10. marca vykonávať Železnice Slovenskej republiky (ŽSR).  Ako informovala ich hovorkyňa Martina Pavliková, počas výluk nahradia vlakovú dopravu na trati Rimavská Seč – Tornaľa autobusy, ktoré zabezpečí dopravca.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

O ostravském jménu pro Tango rozhodne hlasování

Fantazii, hravost, ale i smysl pro historii či ironii projevili lidé, kteří zareagovali na výzvu MF DNES a iDNES.cz a posílali redakci návrhy na pojmenování nové tramvaje od švýcarské firmy. Dopravní podnik chystá kvůli pojmenování hlasování, dříve však lidé budou rozhodovat o designu tramvaje.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Nehody a mimoriadne udalosti na ŽSR za 9. týždeň

V 9. týždni ŽSR zaznamenali 4 zrážky vlaku s civilnou osobou, k zrážkam došlo v železničnej stanici (ŽST) Kysak, ŽST Piešťany a v úsekoch Poprad-Tatry – Svit a Liptovská Teplá – Paludza. Veľkým šťastím je, že až 3 zrážky boli bez smrteľných následkov. K jedinej tragickej zrážke došlo v úseku Poprad-Tatry – Svit.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Středeční stávka řidičů na Ústecku se konat nebude

Ústí nad Labem - Řidiči linkových autobusů v Ústeckém kraji nebudou ve středu stávkovat. Odboráři na severu Čech se připojí k ultimátu republikového svazu, které vyprší 15. března. ČTK to řekl za stávkovou komisi pro Ústecký kraj Josef Linhart.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Výluka na trati Šurany – výhybňa Bánov

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) realizujú v dňoch od 7. do 9. marca 2017 výluku v úseku Šurany – Výhybňa Bánov. V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom  úseku zrealizuje výmena koľajníc s následným ich zvarením, a to z dôvodu odstránenia defektoskopických chýb.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

U Bezpráví se jezdí po jedné koleji, vlaky mění trasy

Cestující ve vlacích na hlavní spojnici mezi Čechami a Moravou z Prahy do České Třebové čeká od pondělí velké omezení. Dopravci kvůli tomu museli na dva týdny změnit jízdní řády. Některé vlaky jedou jinudy, jiné nahradí autobusy, dají se čekat zpoždění.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Výluka na trati Sekule – Veľké Leváre

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) realizujú v dňoch od 6. do 10. marca 2017 výluku v úseku Sekule – Veľké Leváre. V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje oprava koľajového lôžka koľaje technológiou celoprofilového čistenia štrkového lôžka, a to z dôvodu znečistenia štrkového lôžka.

Celú správu nájdete na tejto stránke.