ČD posílí spoje v období Vánoc o 10 tisíc míst

21.12.2011 11:00Zdroj: České dráhy, a.s. - tiskové sdělení

V souvislosti s vánočními svátky posílí České dráhy dálkové vlaky na nejdůležitějších tratích v republice. Více míst k sezení nabídne dopravce zejména ve čtvrtek 22. a v pátek 23. prosince. Tyto dva dny bude ve vlacích Českých drah o více než 7 tisíc míst k sezení více než obvykle. Větší kapacitu budou mít spoje také na Štědrý den a 2. svátek vánoční. České dráhy nasadí do provozu maximální možné množství posilových vozů. Předpokládáme, že místa navíc využijí i cestující, kteří zamíří na pohřeb Václava Havla.

Těsně před Štědrým dnem rozšíří posilový expres Hradčany spojení mezi Prahou a Košicemi a větší kapacitu budou mít také autovlaky mezi těmito dvěma městy. Přestože bude v dálkových vlacích v období Vánoc k dispozici přes 10 tisíc dodatečných míst, cestujícím doporučujeme zakoupit si do dálkových spojů včas místenky. V některých čtvrtečních a pátečních odpoledních vlacích totiž zbývá jen několik volných míst.

V období od 27. do 31. prosince také upozorňujeme na traťovou výluku Německých drah v úseku mezi Děčínem a Drážďany (úsek Bad Schandau - Königstein), která ovlivní jízdu všech mezistátních vlaků mezi Prahou, Děčínem a Drážďany.

Podrobnosti o posilových vozech, vánočním provozu ČD a o výluce mezi Děčínem a Drážďany naleznete v přiložené tiskové zprávě.