Po trati Cheb – Františkovy Lázně nepojedou vlaky

4.11.2011 19:00Zdroj: České dráhy, a.s. - tiskové sdělení

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) uskuteční plánované výluky na trati Karlovarského kraje. České dráhy v souvislosti s výlukou připravily opatření pro cestující.

Z důvodu nutných prací na trati Cheb – Františkovy Lázně v České republice a ve stanici Bad Brambach v Německu budou od soboty 5. listopadu 2011, 6:00 hodin do pondělí 7. listopadu do 15:00 hodin všechny vlaky v úseku Cheb – Bad Brambach a opačně nahrazeny autobusy podle výlukového jízdního řádu. V uvedeném období platí v úseku Cheb – Bad Brambach a zpět výhradně výlukový jízdní řád. Po dobu platnosti výlukového jízdního řádu budou místo stávajících železničních zastávek zřízeny náhradní zastávky autobusů. Tyto náhradní zastávky jsou v Chebu, Františkových Lázních a v Bad Brambachu před nádražími, ostatnízastávky jsou umístěny na zastávkách pravidelných autobusových linek. Autobusové spoje zastaví i na některých zastávkách, kam vlaky trati nejezdí: v osadě Starý Rybník a ve městě Skalná.

Výluka se týká také tratě Cheb – Aš – Hranice v Čechách. Na této trati budou v uvedené době nahrazeny autobusy všechny vlaky v úseku Cheb – Františkovy Lázně. Také na této trati bude v celém úseku Cheb – Hranice platit odchylný výlukový jízdní řád. Také některé návazné autobusové linky Aš – Hranice a Aš – Doubrava pojedou v důsledku výluky v upravených časech tak, aby byla zachována návaznost vlak – autobus a opačně.

Výluka mezi stanicemi Cheb – Františkovy Lázně bude pokračovat i v období od pondělí 7. listopadu do následujícího pondělí 14. listopadu. V tomto období pojedou všechny vlaky tratí Cheb - Františkovy Lázně a Cheb - Aš - Hranice v Čechách odklonem přes stanici Tršnice, pouze jeden ranní pár vlaků Cheb – Plesná a opačně bude nahrazen autobusem v celé trase. Na obou tratích bude platit odchylný výlukový jízdní řád včetně úprav návazných autobusových linek.

Cestujícím se omlouváme za komplikace způsobené výlukami. Veškeré informace o výlukách a zajištění dopravy naleznou cestující na stránkách
www.cd.cz/vyluky nebo ve stanicích.