Bratislava bude mať z eurofondov 70,5 milióna eur na nákup električiek

18.5.2021 12:00Zdroj: Transport.sk

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR, ako koordinátor eurofondových projektov, odsúhlasilo plánovanú výzvu.

„Ak chceme zvýšiť atraktivitu verejnej dopravy a zlepšiť životné prostredie v mestách, musíme investovať do obnovy vozového parku,“ povedala ministerka Veronika Remišová (Za ľudí). Pripomenula, že hoci električková doprava predstavuje nosný systém hromadnej dopravy v Bratislave, ešte stále v hlavnom meste na niektorých linkách jazdia aj vyše 20-ročné električky.

Vyhlasovateľom výzvy v objeme takmer 70,5 milióna eur z operačného programu Integrovaná infraštruktúra bude Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR. Oprávnený žiadateľ Dopravný podnik Bratislava (DPB) použije eurofondy na dva národné projekty, a to „Obnova vozového parku električiek v Bratislave – 3. etapa“ a „Električky pre Bratislavu“.
Električky, ktoré sa majú nakúpiť, umožnia pohodlný bezbariérový výstup a nástup pre cestujúcich so zhoršenou pohyblivosťou, ale aj deťom či mamičkám s kočíkom.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.