Jihočeský pátek s párou (a jadernou energií)

6.7.2018 8:00Zdroj: Vltavotýnská lokálka, z. s.

Jihočeský pátek s párou (a jadernou energií)

V pátek 3. srpna 2018 budou České dráhy ve spolupráci se spolkem Vltavotýnská lokálka pořádat unikátní jízdu parního vlaku z Protivína na vlečku Jaderné elektrárny Temelín zvané Křtěnov (Temelín elektrárna). Z Týna nad Vltavou pojede motoráček, z něhož můžete přestoupit v Temelíně na parní vlak a podívat se na vlečku.

 

 

 

 

Parní vlak pojede z Křtěnova zpátky do Číčenic, dále do Dívčic a poté pojede po další trati bez pravidelného osobního provozu až do Netolic. Z Netolic pojede parní vlak zpět do Dívčic, kde můžete přestoupit do motoráčku, který pojede do Týna nad Vltavou a následně do Protivína.

Historický vlak bude veden parní lokomotivou 354.195 přezdívanou všudybylka, která potáhne čtyři historické vozy zvané rybák. Nostalgická jízda parního vlaku se koná u příležitosti 120. výročí trati číslo 192 Číčenice - Týn nad Vltavou.


Lokomotiva 354.195 v ČD muzeu Lužná u Rakovníka (26.6.2004) © PhDr. Zbyněk Zlinský

Akce je určena nejen pro zájemce o železnici, ale především pro rodiny s dětmi, jež s námi mohou strávit pohodový a zábavný den. Zábavný program pro děti ve vlaku budou zajišťovat hrajvedoucí.


Souprava „rybáků“ v Jaroměři  (1.5.2009) © PhDr. Zbyněk Zlinský

Akce se koná za každého počasí, za přepravu a její bezpečnost ručí České dráhy.

Jízdní řád a celý přehled jízdného najdete na našem webu. Jízdenky zakoupíte přímo ve vlaku, v motoráčku můžete za jízdenky platit i platební kartou. Sledovat nás můžete rovněž na Facebooku.

Úvodní snímek: Jaderná elektrárna Temelín z její vlečky (17.6.2017) © Jiří Řechka

Súvisiace odkazy