Na Rušňoparádu s kliešťami v ruke

28.4.2018 8:00 Oliver Dučák

Na Rušňoparádu s kliešťami v ruke

V tejto reportáži nebude veľa fotiek, nakoľko som Rušňoparádou tradične preplával ako sprievodca mimoriadnych vlakov. K napísaniu reportáže ma prehovoril Jirka Mazal, nakoľko som ju písať neplánoval kvôli očakávanému množstvu práce (a iným, menej dôležitým dôvodom). Konieckoncov verím, že sa na tejto stránke ukáže aj reportáž o akcií okom návštevníka.

Tradičné železničiarske podujatie, ktoré patrí medzi najväčšie podujatia v Európe, prebehlo cez víkend 14.4.2018 a 15.4.2018. Opäť sa ho zúčastnilo obrovské množstvo ľudí a dalo vzniknúť mnohým krásnym zážitkom.

 

Moja sobota začala vstávaním o tretej hodine ráno. Skoré vstávanie bolo nutné kvôli mimoriadnemu vlaku z Vranova nad Topľou do Košíc, ktorý cestujúcich odviezol po pre osobnú dopravu nevyužívanej lokálke cez Sečovce, na ktorej je osobná doprava zastavená už 15 rokov. Jediný spoj, ktorým by som stíhal „šichtu“, mi cez víkendy odchádza z Košíc pred štvrtou hodinou ráno. Pobrali sme sa teda s kolegom na železničnú zastávku v Ťahanovciach, odkiaľ sme išli osobným vlakom do Prešova, kde sme prestúpili na osobný vlak do Strážskeho, ktorým sme docestovali do Vranova. Keď sme vo Vranove vystúpili, prvá osoba, ktorá mi skrížila zorné pole, bol náš starý známy, ktorého pozná snáď každý fanúšik železnice pre svoje neúnavné písomné dokumentovanie jak pravidelnej, tak mimoriadnej prevádzky na železnici. Podotýkam len, že sme do Vranova došli 2 hodiny pred plánovaným odchodom nášho mimoriadneho vlaku. Voľný čas sme strávili na čaji v pohostinstve, kde sme sa chceli naraňajkovať, no plány nám hneď zmenila čašníčka s tým, že cez víkendy raňajky nerobia.


M152.0004 v žst. Vranov nad Topľou, 14.4.2018  © Oliver Dučák

Po zhruba hodine a pol sme sa vrátili na stanicu čakať náš vlak. Súpravu tvorili mašinky 810 004 (M152.0004) a 810 636 (M152.0636). Po zvítaní sa s našim vlakvedúcim sme (obkľúčení šotoušmi) čakali pri súprave na odchod. Konečne sme sa pohli a ja som sa pustil do predávania cestovných lístkov, v ktorých cene bol aj vstup na podujatie. Medzitým, ako sme leteli na Sečovce, nám okolo vlaku pobiehala miestna zver, ktorá už zjavne zabudla, že po tých koľajniciach sem-tam aj niečo prejde. V Sečovciach nám pristúpili ďalší cestujúci a do Trebišova sme prišli za pomerne krátku dobu napriek tomu, že sme mali rýchlosť oproti tej traťovej výrazne nižšiu. V Trebišove sme boli privesení na súpravu z idúcu Humenného, ktorá bola ťahaná Sergejom. Z Trebišova sme do Košíc „leteli“ za krásneho slnečného počasia, až sme sa nakoniec ocitli v košickom rušňovom depe vo víre udalostí.


Od Trebišova nás bral humenský Sergej, 14.4.2018  © Oliver Dučák

Na točni sa predstavili všeliaké stroje. Parnú trakciu zastupovali: Krutwig U29.101 z Košíc, Papagáj 477.013 z Popradu, Ušatá 464.008 z Olomouca, Štvorkolák 434.2338 z Košíc, maďarská mašinka rady 204 z Budapešti a Albatros 498.104 z Bratislavy. Jednou z najväčších celebrít bol najnovší prírastok vo vozovom parku ZSSK – Vectron. Veľký záujem o návštevu najmodernejšieho elektrického rušňa v Európe dokazoval niekoľkometrový rad, v ktorom niektorí ľudia čakali pravdepodobne aj desiatky minút. O zábavu sa postarala aj skupina S hudbou vesmírnou, ktorá je tvárou najnovšej mediálnej kampane ZSSK. Celá sobota prebehla za krásneho slnečného počasia bez výrazných komplikácií.

V nedeľu sme našťastie nemuseli vstávať tak skoro, nakoľko sme mohli využiť návoz Ušatej so súpravou do Margecian. Počas cesty bola trať lemovaná veľkým množstvom fotografov. V Margecanoch bol pre všetkých záujemcov dostatok času na prieskum rušňa a súpravy, až sme sa nakoniec pohli do Košíc. Predaj cestovných lístkov mi na chvíľu zastavil Bujanovský tunel, avšak po Kysak som už bol hotový. V Kysaku a Kostoľanoch nad Hornádom nastala krátka zastávka na nástup cestujúcich a od Kostolian sme už leteli plnou parou na Košice s Albatrosom po boku, ktorý do Kostolian súpravu dotiahol z Prešova.


Ušatá so svojou súpravou čaká na odchod z Margecian, 15.4.2018  © Oliver Dučák

V Košiciach som skoro okamžite prestupoval do druhej súpravy tvorenej Žabotlamou, ktorá išla do Trebišova ako mimoriadny vlak. Návšteva Trebišova bola spojená s návštevou miestneho múzea v kaštieli. Keď sme sa vrátili do Košíc, podujatie pomaly končilo. Po rokoch môžem skonštatovať, že sa na Rušňoparáde objavil pekný počet parných rušňov a zároveň aj iných zaujímavých strojov. Aby ste sa o Rušňoparáde dočítali viac, prikladám do reportáže aj zopár odkazov na iné portály, ktoré o tomto známom podujatí tiež niečo napísali, alebo natočili:

https://kosice.korzar.sme.sk/c/20803676/krasavci-na-kolesach-rusnoparada-prilakala-hufy-zvedavcov.html

https://www.railpage.net/prebudzanie-katky-2018-ocami-vas-citatelov/

https://www.tvkosice.sk/video/5ad45e3a4526ca756a455c7d

http://kosice.dnes24.sk/rusnoparada-prilakala-tisice-ludi-foto-nechybali-najvacsie-zeleznicne-skvosty-296608

Galéria

Súvisiace odkazy