Konferencia KPŽT 2017

10.11.2017 8:00 Ing. Marko Engler, PhD.

Konferencia KPŽT 2017

Dňa 23. novembra 2017 sa v Trnave uskutoční ďalší ročník konferencie „Železnice v Trnavskom regióne, história – súčasnosť – budúcnosť“, ktorú usporadúva Klub priateľov železníc Trnavy a okolia (KPŽT). Pôjde už o štvrtú konferenciu organizovanú KPŽT s tematikou železničnej a verejnej hromadnej dopravy v regióne.

Klub priateľov železníc Trnavy a okolia (KPŽT) si Vás dovoľuje pozvať na štvrtý ročník konferencie „ŽELEZNICE V TRNAVSKOM REGIÓNE história – súčasnosť – budúcnosť“, ktorá sa uskutoční v zasadačke Mestského úradu v Trnave (budova starej radnice na pešej zóne Hlavná ulica 1, prízemie vľavo, cca 10 až 15 minút chôdzou zo železničnej stanice) dňa 23. novembra 2017 o 13.00 hodine.

Účasť je možná pre širokú odbornú aj laickú verejnosť a je bezplatná (rovnako sa nepožaduje žiadny príspevok za prednášajúcich)! K dispozícii by mal byť aj vytlačený zborník, ktorý dostane každý účastník zaregistrovaný pri príchode do konferenčnej miestnosti.

Cieľom konferencie je nielen pripomínanie si histórie železníc v Trnave a okolí, ale najmä napomáhanie rozvoju železničnej dopravy, či už osobnej alebo nákladnej v súčasnosti aj v budúcnosti. Preto sa KPŽT snaží združiť subjekty zaoberajúce sa železničnou dopravou, mestskou a prímestskou autobusovou dopravou, miestne a regionálne samosprávy, podniky využívajúce služby železníc a vytvárať tak lepšie podmienky využitia železničnej a autobusovej dopravy v Trnavskom regióne, či už po stránke nákladnej prepravy, verejnej osobnej dopravy alebo turistickej prevádzky.

Budeme veľmi radi, ak podporíte naše aktivity a prídete v uvedený deň na konferenciu, ktorá stručne predstaví vývoj železníc v Trnave a okolí a pokúsi sa naznačiť, ktorým smerom je potrebné rozširovať spoluprácu k napomáhaniu rozvoja železničnej a autobusovej dopravy v regióne.

 

Program konferencie:

13:00 Prezentácia účastníkov
13:30 Otvorenie
13:45 Miloslav LUŽÁK – Činnosť Klubu priateľov železníc Trnavy a okolia 2016-2017
14:00 Ivan MRVA – Nerealizované železničné trate v Trnavskom regióne
14:15 Peter SORGER – Medzinárodné železničné organizácie a dohovory
14:30 Prestávka
14:45 Peter PAPÍK – Elektromobil zrodený rukami študentov SPŠD v Trnave
15:00 Ivan GÁLIK – Cestovanie v noci a špeciálne vlaky
15:15 Marko ENGLER – Železnice v okolí Smoleníc a Dobrej Vody
15:30 Diskusia, námety na spoluprácu, plány
16:00 Ukončenie konferencie

 

Dúfame, že ponúknuté témy publikum zaujmú a z akcie možno získame ďalšie námety na príspevky do budúcoročnej konferencie, prípadne získame pomoc od sponzorov, sympatizantov a nadšencov...

Ilustračná fotografia: Ing. Marko Engler, PhD.

Súvisiace odkazy