GVD ŽSR aktuálny a pripravovaný
Diskusia o Grafikone vlakovej dopravy. Vaše postrehy, návrhy a pripomienky.
Podradené diskusné témy
K tým rýchlikom smer Zvolen.
Je tam veľká medzera ráno t.j. odcod Horehronca z Blavy o 6.16,ďalší Gemeran až o 12.16,myslím,že o takte sa tu nedá hovoriť.Možno by nebolo zlé viesť doobeda ešte jeden s odchodom z Blavy o 8.16 /aspoň v sobotu,pondelok/.Jeden by mohol ísť na BB,druhý R vlak na LC,ale je to navýšenie vlkm.takže táto moja úvaha je v podstate scifi.
Pozrite na Harmonogram prác pre zostavu GVD 2005/2006. Prakticky to bude (ako vždy ) na poslednú chvíľu...
Ad Nick,
od vlaku R 811 by sa hodil Zr vlak do Košíc a taktiež aj od R 831 (aspoň v piatok), inak kreslenie grafikonu, ako som nižšie písal nie je v uzle Zvolen jednoduché... A veľmi dobrým riešnením by bolo predĺženie všetkých končiacich zvolenských rýchlikov do BB a niektorych v piatok/nedeľu až do Brezna. Nepoviem konkrétne, lebo sa týmto tratiam veľmi nezaoberám.

Celý Zvolen má nadväznosť veľmi zlú, napr. vlaky od LV majú extra zlé prípoje/neprípoje na LC alebo BB. Inak zvolenský obvod je podľa mňa prežitkom a dodržuje anachronické správanie, lebo keď si niekto myslí, že ľudia budú cestovať spôsobom čakanie na prípoj 1 hod, tak radšej prejdu do rýchlejšieho autobusu, kt. ich zavezie priamo a častokrát aj lacnejšie.
Ja osobne by som všetky rýchliky končiace vo Zvolene zaviedol až do BB a na LC vytvoril adekvátne prípoje, aj keď nie vždy sa to dá urobiť pre spokonjnosť všetkých. Jednak chceme prípoj od osboného vlaku a súčasne od rýchlika, pričom os príde o 50 min neskôr ako R, ale chceme taktiež, aby sa od rýchlika dlho nečakalo, tu sa dobrý prípoj spraviť nedá, ale keby sa "zvolenčan(ka)" trocha pohral(a) s grafikon bol aj vlk sýty aj ovca celá.
Inak tie adekvátne prípoje sa dajú riešiť aj zrušením a presunu do inej časovej polohy nočných a skorých ranných vlakov, kt.cestuje v návala 10 ľudí...
V tej tlačovej správe ma dojalo a rozosmialo (dávno som sa tak nezasmial; ani neviem, či mám plakať, alebo sa smiať):
InterCity vlaky
Pri vlakoch IC a Ex je prioritou, aby sa zachovala čo najväčšiu nadväznosť a prípojovosť vlakov v smere do Bratislavy s ohľadom na prípoje do Viedne a západnej Európy.
Vlaky IC 402 a IC 403 budú mať rozdelené jazdné trasy na úseky Wien Westbanhof – Bratislava hlavná stanica a Bratislava hlavná stanica – Galanta – Košice. Na trati Bratislava hlavná stanica – Galanta – Košice budú vedené pod novým číslom IC 506/IC 507 bez možnosti prestupu v Bratislave hl. st. medzi týmito vlakmi.
...

Teraz sa len obávam, že sa do nás zase niekto obuje, že znehodnocujeme prácu poctivých železničiarov. Problém sa však netýka radových zamestnancov. Ide o nedostatok, ktorý svedčí o nedostatku prezieravosti vo vysokých riadiacich funkciách. Naše železničné firmy ešte nedošli na to, že jednou z najdôležitejších vecí v ich práci je "image", obraz ako vrejnosť ich prácu vníma. A že ten obraz si vytvárajú sami aj cez svoje internetové stránky.
Zámčan, súhlasím, že by mohol jazdiť nejaký rýchlik, kompromisne by stačil jeden s odchom o 9:16 do Banskej Bystrice, ale keďže nie sú kilometre, tak to nebude, ale keď si môžu dovoliť nové osobné vlaky, možu si dovoliť aj 1 nový pár rýchlikov a stále kritujem zvolenských grafikonistov zato, že tie poondené rýchliky nevedia predĺžiť do Bystrici a Zr vlaky by potom vychádzali z Bystrici, takže nemuseli by ani hľadať nové kilometre, ale pri ich mentalite (prípoj odíde 10 - 20 min skôr, vlaky relácii odch 3:18, odch z mesta o 21:52, tak potom vieme, že je to sci-fi).