Prešov - Rýchliky a InterCity [ARCHIV]
Diskusiu presuvam sem. Momentalne som bol fotit na stanici, zviezol som sa na Presov-Mesto a na Sarisske Luky. Biedne. No nic, ak chcem ist vlakom rovno domov, preco nie je stanica Presov-Sekcov, ked Sekcov ma vyse 30 000 obyvatelov, stanicu si zasluzi, nie? Ved ostatne stanice su sracky, BA Filialka a BA Vinohrady. Povedze, nemam pravdu? Slubovalo sa, ze do Presova pojdu rychliky a vlaky vyssiej kvality, no nestalo sa. Ved elektrika ku nam vedie, nie? Namiesto toho si "zhrabli" peniaze Kysacana, urobili presupovu stanicu aj ju dvarkat modernizovali! To nie je mozne. Dali prednost dedine namiesto MESTU? Ved viete, zijeme na Slovensku. Ak by boli peniaze, postavil by som tu stanicu a aj tam depo, lebo je tam hafo miesta ale este by som to upravil tak, ze ak by sa postavila stanica Presov-Sekcov, tak by rychliky mohli chodit odtamad, sice by trebalo tie 3km elektrifikovat, lepsie ako 45km do bardejova alebo 65km do humenneho ;)
co si myslite o rychlikoch atd? Zasluzi si to Presov, alebo ludia sa budu musiet nadalej stresovat na cestu do Kysaku alebo byt v hrdzavych B-eckach? Odpovedzte, potrebujem hlasy! Ak su peniaze na poriadne sracky nepotrebne, tunely popod moj dom v BA - urobenie "lepsej" stanice na Vinohrady, alebo urobenie 3km zdvojkolajnej zelektrifikovanej trate, na lepsie ucely pre cestujucich?
Dakujem
ale ak si uvedomíme už nemáme ani depo,jedno z najmodernejších a určite najvačších....
takže Prešov ako dopravný uzol stratil na svojom význame
ak vôbec nejaký pre ZSSK mal....
nerátam nevyhnutnú peronizáciu...
A čo má toto spoločné s tým,že sa zmenila kategória tých vlakov z R na Zr???Okrem toho prvá trieda bola asi strašne málo obsadená,keď ju nezaradili aj na Zr
prist do BA tesne pred desiatou, to vybijas trasu terajsieho rychlika 600, myslis ze si ju kosicania pustia? a pojde z presova?? neverim, pokym nespravia zeleznicu z krompach do presova a obidu kysak (planuje to zsr v nejakych svojich koncepciach), tak je to na dlhe lakte s prestupom v kysaku ako je to dnes
;-))
Odchod z PO 4,40 som zvolil schvalne, aby stihol prist dany vlak do BA este pred desiatou - je to tak trochu na oklamanie cestujuceho... nieco ako cenovka 9,90.. a pritom to je aj tak 10,-
Okrem toho by bolo vhodne, aby siel aspon hodinu pred gerlachom - tych par spojov co prichadza do PO o piatej, by sa mozno dalo posunut, ved ZSSK si aj tak hazde odchody ako sa im chce...
Kategoria Ex - nestoji to vsade a boli by pouzite modernizovane vozne.
Ohladom zastaveni - tie som cerpal viacmenej z nedelneho sarisana.
Ten odchod z Brtislavy o 15:30 by bol fajn, akurát by potom bolo nutné presunúť odchod Zr 1733 na 15:35.
Zastavovanie by som navrhol v PO, SNV, PP, LM, RK, ZA, TN, TT, BA.
no zase si nemysli, ze obyvatelia presova spasia cely vlak svojou vytazenostou
.Sikan:
4,40 nepokladam za nenormalny cas. ak beriem do uvahy, ze cestujuci chce pocas dna v BA este aj nieco vybavit, tak ten cas je v pohode. Zo stanice Lipany by bol pripoj, od Bardejova asi tazko... no obcas treba pouzit aj automobil alebo autobus.
ale stale lepsie ako nic.
Takze by to malo byt IC... samozrejme s tratou cez PO tieto veci nebudu potrebne.
zastavenie vlaku:
PO - SNV - PP - LM - RK - vrutky - ZA - TN - leopoldov - TT - BA hl.st
-zastavenie v RK, vrutky, TN, leopoldov, TT pre studentov iducich do skoly
odchod z presova cca 4,40 prichod do BA cca 9,55
odchod z BA 15,30 (dve hodiny po IC Slovenka a dve hodiny pred IC Gerlach) prichod do presova cca 20,45.

, IC Sekčov, IC OZKN..

a pokiaľ viem tak žiadny Zr vlak na Slovensku nemá 1.triedu v základnom radení...
hlavné,aspoň z psychologického hľadiska je pre masy cestujúcich,že vlak vezie priame vozy do BA a je na tabulyx odchodov vypísaný červenou farbou...
to,že aj o 606 idúca o 90 min po 1802 dôvojde len o 25 min neskôr ako naše Zr
a aj tak väčšina cestujúcich ide v úseku PO-KE,KE-ZV,ZV-BA