Prešov - Rýchliky a InterCity [ARCHIV]
Diskusiu presuvam sem. Momentalne som bol fotit na stanici, zviezol som sa na Presov-Mesto a na Sarisske Luky. Biedne. No nic, ak chcem ist vlakom rovno domov, preco nie je stanica Presov-Sekcov, ked Sekcov ma vyse 30 000 obyvatelov, stanicu si zasluzi, nie? Ved ostatne stanice su sracky, BA Filialka a BA Vinohrady. Povedze, nemam pravdu? Slubovalo sa, ze do Presova pojdu rychliky a vlaky vyssiej kvality, no nestalo sa. Ved elektrika ku nam vedie, nie? Namiesto toho si "zhrabli" peniaze Kysacana, urobili presupovu stanicu aj ju dvarkat modernizovali! To nie je mozne. Dali prednost dedine namiesto MESTU? Ved viete, zijeme na Slovensku. Ak by boli peniaze, postavil by som tu stanicu a aj tam depo, lebo je tam hafo miesta ale este by som to upravil tak, ze ak by sa postavila stanica Presov-Sekcov, tak by rychliky mohli chodit odtamad, sice by trebalo tie 3km elektrifikovat, lepsie ako 45km do bardejova alebo 65km do humenneho ;)
co si myslite o rychlikoch atd? Zasluzi si to Presov, alebo ludia sa budu musiet nadalej stresovat na cestu do Kysaku alebo byt v hrdzavych B-eckach? Odpovedzte, potrebujem hlasy! Ak su peniaze na poriadne sracky nepotrebne, tunely popod moj dom v BA - urobenie "lepsej" stanice na Vinohrady, alebo urobenie 3km zdvojkolajnej zelektrifikovanej trate, na lepsie ucely pre cestujucich?
Dakujem

A ruku na srdce - keby sme aj mali vybudovanú infraštruktúru, ČÍM a v ČOM chceme voziť?
bolo to pred vianocami
ak by bola takato moznost rad by som ju vyuzil pocas kazdych cestovnych navaloch(vianoce, velka noc, ine volna)
ale vlak.km dnes nepustia nič nové na trať treba zmeniť systém až potom sa to pohne k lepšiemu
s koridorom Krompachy-Prešov-Košice je to pekná myšlienka ale ako prebiehajú u nás modernizácie časovo tak ja sa toho možno nedožijem ak sa nezrýchli tempo
IC Bardejov to nemyslite vážne veď tam už nechodia ani 754 aspoň minimalne 2 roky aspoň čo ja viem, pred 2 rokmi som bol v Bardejove som išiel 812-kou,
A Prešovu by stačil 1 rýchlik cez ZA do Ba denne a späť, samozrejme Šarišan by zostal pri súčastnej podobe
Aplikované riešenia verejnej dopravy vo vyspelých dopravných systémoch dnes vychádazjú najmä z taktovej dopravy (až na úroveň 30min taktu a menej), ktorá je riešená buď ako takt jednej linky (v tomto prípade by to bolo Bratislava - Košice), popr. preklad viacerých liniek (+ BA - PO). Z toho vyplýva, že ak niekto chce priamy vlak do Prešova od Žiliny, tak by tam musel preorientovať nejakú existujúcu linku alebo zaviesť novú. Najidealnejším riešením je preto výstavba novej trate a dovtedy prestupy v Kysaku...
Pozn. súčasný pohľad na verejnú dopravu na Slovensku sa skôr či neskôr zmení, buď do podoby aká je vo vyspelých systémoch alebo do podoby minimalizácie výkonov.
Tak to si teraz zabil. Nespojil si ani dobre ani uzitocne
vychodniar: Ak to je s priechodnostou trate v poriadku, tak nevidim dovod tam nepotiahnut taktovo vlaky a niekedy aj sezonne vlaky pre potencionalnych rekreantov. 754 + B + B, ale urcite by som volil tie, co maju sedadla potiahnute semisom.
Inak súhlasím, jedna Blava a jedna Praha by bodla priamo do Prešova alebo aj ďalej do Humenného, veď aj tam žijú ľudia...
koridor Kysak - Prešov - Krompachy. bude dostavany mozno ked uz ja budem stary plesaty dedko chodito palicke...
skor by som to reisil nejakymi priamimy voznami, ze nastupi v PO a vystupis az v BA... pridu 4 vozne s PO do kysaku, tam ich prepoja na niejaky IC do BA, a je to lacnejsie riesenie ako stavat uplne novu trat, a este k tomu cez kopce a...
Priame denné vlaky do Prešova na úkor Košíc je zatiaľ nezmysel, počkajte si na plánovaný koridor Kysak - Prešov - Krompachy.
Přilepy, postoj českého Ministerstva dopravy je úplne oidlišný od slovenského, zatiaľčo v ČR si štát objednáva presné výkony na presné relaćie (napr. priame R zo všetkých krajských miest do Prahy v 1-2 h takte; + niekde ďalšie vrstvy Ex/EC/IC...), tak v SR ministersvto nariadi dopravcovi (ZSSK) odviezť presný (už x-rokov konštantný) počet vl.km. s tým, aby sa vozili vlaky pre sociálne prípady na dochádzku do práce, a aby ľudia nenadávali, že sa vlaky rušia (viď držanie dopravy v podobe 1-2 párov vlakov za 24 h na niektorých tratiach).
ČR - systematický pristup podporujúci verejnú doprava a integritu územia
SR - konzervovanie neefektívneho, nelogického a zastaralého stavu kvôli verejnej mienke (v duchu, keď sa nič nemení, tak nikto sa nesťažuje a to je dobre).
no pri použití 81x..by som to až tak netvrdil.....ale je to pravda že veľa českých fírov navštevuje Bardejovskoé kupele.....škoda že už nevyzeraju tak ako kedysi...bolo by to o niečom inom...
a to je smutné..hoci mame Kysak tu toť za rohom.....ale aj tak by maohli dať jeden rýchlik ráno a jeden večer....ved takmer celý východ pracuje na západe tak nejaký ten spoj by mohli dať....
"Mesto s nádherným námestím a kúpelmi by pritiahlo aj zahraničných cestujúcich.Vlaky do Bardejova o 8,12,15 hodine to je hrozný grafikon"
tak tak....niekto to pekne navrhol...a ešte čakacie lehoty v kapušanoch a pod...to odradí každého hlavne ked chodia vedla seba aj busy....a to aj celkom kvalitné a pohodlné....nie 810 !!!chcelo by to trochu zreorganizovať dopravu v okolí PO...hlavne to zosuladenie a nadvezovanie spojov na seba..
Zial, ziadna ochota od Zlocineckej spolocnosti, vselijake vyhovorky, seru z vysoka na cestujucich
a na protesty kosicanov a okolia z vysoka kaslem kedze oni maju x parov vlakov denne a z valstnej skusenosti viem ze studenti vyuzivaju vyhodnu ponuku SkyEurope( 500 aj s poplatkami KE-BA) co je pre mna nevyhodne lebo nemam vhodne napojenie na letisko

mal si vystupit v Presove a na sekcov ist trolejbusom, chodi ti tam dost liniek

Stavať novú trať kvôli rýchlejšiemu spojeniu Prešov - Bratislava by mal zmyseľ iba vtedy, keby tam bol dostatočný počet cestujúcih pre návratnosť investície. Nehovoriac o tom, že na zmienenom úseku počas výstavby koľkokrát bude ukradnutý stavebný materiál, tamojšou "utláčanou etnickou skupinou".
Takže súhlasím s tebou, ale s opravou, že nie je to blbosť, ale zbytočné vyhodenie peňazí na blbosť.