Prešov - Rýchliky a InterCity [ARCHIV]
Diskusiu presuvam sem. Momentalne som bol fotit na stanici, zviezol som sa na Presov-Mesto a na Sarisske Luky. Biedne. No nic, ak chcem ist vlakom rovno domov, preco nie je stanica Presov-Sekcov, ked Sekcov ma vyse 30 000 obyvatelov, stanicu si zasluzi, nie? Ved ostatne stanice su sracky, BA Filialka a BA Vinohrady. Povedze, nemam pravdu? Slubovalo sa, ze do Presova pojdu rychliky a vlaky vyssiej kvality, no nestalo sa. Ved elektrika ku nam vedie, nie? Namiesto toho si "zhrabli" peniaze Kysacana, urobili presupovu stanicu aj ju dvarkat modernizovali! To nie je mozne. Dali prednost dedine namiesto MESTU? Ved viete, zijeme na Slovensku. Ak by boli peniaze, postavil by som tu stanicu a aj tam depo, lebo je tam hafo miesta ale este by som to upravil tak, ze ak by sa postavila stanica Presov-Sekcov, tak by rychliky mohli chodit odtamad, sice by trebalo tie 3km elektrifikovat, lepsie ako 45km do bardejova alebo 65km do humenneho ;)
co si myslite o rychlikoch atd? Zasluzi si to Presov, alebo ludia sa budu musiet nadalej stresovat na cestu do Kysaku alebo byt v hrdzavych B-eckach? Odpovedzte, potrebujem hlasy! Ak su peniaze na poriadne sracky nepotrebne, tunely popod moj dom v BA - urobenie "lepsej" stanice na Vinohrady, alebo urobenie 3km zdvojkolajnej zelektrifikovanej trate, na lepsie ucely pre cestujucich?
Dakujem
... Dík za info. Niet nad knižný Cestovný poriadok - tam som si to overil. Neviem prečo mi ten iKVC systém vyhodil takú debilitu. Je to tak ako hovoríš - bohužiaľ a cestovať vlakom napr. zo Spišského Podhradia do Prešova a opačne je ešte zaujímavejšie.
Keď by si sa vracal z Margecan 7813-tkou, tak v Kysaku je to v pohode, lebo ona prichádza do Kysaku o 17.05 a 17.09 máš do Prešova 8720-tku, takže žiadne dlhé čakanie na 8774.
Možno je to všetko tým, že Gelnica nie je spádová oblasť pre Prešov. A tie prípoje pre Prešov od rýchlikov z Blavy, resp. z Čiech sú.
Súhlasím s Rasťom, ktorý napísal:Ad pán Hagyari, nebude ho trápiť, aby mali použiteľnú verejnú dopravu v regióne, ale budú riešiť priamy vlak do BA..., pretože z takých Lipan do Prešova mám v sobotu spoj ráno o 6.45 a potom až 12.21 hod.
02.01.2009
Gelnica Odchod / 14:43 Os 7781
Margecany Príchod / 14:55
Margecany Odchod / 15:08 Os 7811
Kysak Príchod / 15:28
Kysak Odchod / 16:10 Os 8772
Prešov Príchod / 16:32
44 km / 1 hod 49 min
02.01.2009
Gelnica Odchod / 15:42 Os 7751
Margecany Príchod / 15:54
Margecany Odchod / 16:44 Os 7813
Kysak Príchod / 17:05
Kysak Odchod / 18:25 Os 8774
Prešov Príchod / 18:49
44 km / 3 hod 7 min
.....
Najbližší vhodný spoj je až o 18:04- na zimné obdobie dosť blbé. No asi sa zastavím aj v Košiciach, v Kysaku tvrdnúť 50 minút - na to nieje ani stanica uspôsobená... a ani ja.......
alternativ je vela,konkretne predstavy sa tu uz uviedli...ci budu nieco platne nevie nikto povedat.......
verme,ze sa aspon niecoho dockame.....ale zda sa mi,ze my presovcania sme trpezlivy......
splinterX, prečo to podmieňovať s dvojkoľajkou, S-Bahn, stačí vytvoriť použiteľné prípoje. A ten prešovský Sekčov - bol si tam niekedy? - tam ti vlakom nikdy nikto nepôjde, lebo je to cca 1,5 km od koľajníc krížom cez pole...
Ad pán Hagyari, nebude ho trápiť, aby mali použiteľnú verejnú dopravu v regióne, ale budú riešiť priamy vlak do BA...
no máte tú smolu že ste mimo hlavného ťahu. Ale keby bola medzi Košicami a Prešovom (aj to toho Sekčova) poriadna taktová doprava na spôsob S-bahn plus modernizovaná dvojkoľajná trať až do Prešova plus poriadna stanica Kysak, nevidel by som v nejakom (ne)zachádzaní problém...
"Témou, ktorej sme obaja venovali zvýšenú pozornosť bolo priame vlakové spojenie medzi Prešovom a Bratislavou. Jeden jediný vlak, ktorý jazdí iba v nedeľu je smutne málo. Nikto z nás nechce zbytočne čakať na prestupnej stanici, pri komplikovanom cestovaní radšej hľadáme iné možnosti pohodlnej prepravy, “ povedal po stretnutí primátor P. Hagyari. Okrem tejto témy sa tiež venovali otázkam ďalších vlakových spojení napríklad v smere na Plaveč. „Prešov je prirodzeným centrom regiónu, musíme preto so ŽSR hľadať čo najefektívnejšie a najpohodlnejšie možnosti cestovania aj do ďalších kútov Slovenska“ podotkol primátor.
Výsledkom rokovania je vytvorenie pracovnej skupiny zo zástupcov Mestského úradu v Prešove a ŽSR, ktorá pripraví návrh optimálneho grafikonu pre vlaky, ktoré prichádzajú, respektíve vychádzajú z Prešova.
Autor: Michal Kaliňák
Zverejnené: 23. 12. 2008
Autor: PIS
...WC s miestenkami
fakt dobrý postreh
.a viac.to trba vyskušat ako cestujuci hlavnr r800- ,to sa oplatí.Aj WC asi už bude s miestenkami.
a prečo nie??? Celkom dobre si viem predstaviť priame vozne z nejakého nočného vlaku z ČR, ktoré by sa odpájali v Poprade a ďalej pokračovali v trase Poprad-Tatry-Kežmarok - St.Ľubovňa-Lipany-Sabinov - Prešov ako nejaký Zr vlak...
Ak pred pár rokmi -myslím v GVD 2001/2002 mohol premávať priamy spoj Bratislava-Stakčín v zložení 754 + B + B + Bc + WLAB a išlo o preprah v Humennom na Os vlak na 27 km dlhú trať s maximálnou rýchlosťou 70km/h, tak nevidím problém v tom, aby nemohol fungovať priamy vozeň napr.Praha-Poprad-Plaveč-Prešov. Obsadenosť vlakov v úseku Poprad - Stará Ľubovňa a Lipany-Prešov je dobrá, trošku slabšie je to v úseku St.Ľubovňa - Lipany, ale ak by tam premával nejaký priamy spoj zo smeru Žilina určite by sa našli aj cestujúci až do Prešova
. Preprah HDV v Plavči by som vylúčil - 754/752 môže potiahnuť vlak až do Prešova a ten Zr by to zvládol tak za 2 hodiny a to nieje až tak zlé
...Reálny pohľad na tento "sen" je ale trocha iná vec. Aj keď si myslím, že nejde až o tak zlý nápad pri súčasnom stave železničnej dopravy na SK v horizonte tak 20 rokov ho vidím ako nerealizovateľný
.... Taká príjemná UTÓPIA
Stavať novú trať smer Prešov alebo prepájať priame vozne v Kysaku do Prešova naozaj nemá zmysel.
...a to IC do Bardejova by som vôbec neriešil. Dopravu na trati Prešov-Bardejov by bolo treba od základu prereorganizovať. Keď porovnávam tie preplnené vlaky ešte tak 10 rokov dozadu a ten zvyšok cestujúcich, ktorý tam ostal... no je to žalostný stav