O rušňovodičoch / strojvedoucích
Je známe, že v poslednej dobe veľa rušňovodičov odchádza k súkromným dopravcom. Bude to len tým, že budú mať lepšie platové podmienky ? Ako to vidíte vy ? Čo by mali ZSSK a.s., ZSSKC robiť, aby tomu mohli zabrániť ?
Na železnici pracujem už 16 rokov.Posledných 7 ako rušňovodič.Ako som nastúpil, počúval aká ja na železnici prezamestnanosť.A klasickú otrepanú frázu."AK SA TI NEPÁČI MOŽEŠ ODISŤ,NA VRÁTNICI ČAKAJÚ NA MOJE MIESTO DESIATI!Pritom v prevádzke nebolo nikdy nadstav ľudí.Zhruba za posledný rok sa situácia rapídne zhoršila.Starší odchádzajú do dôchodku,alebo nemôžu pracovať zo zdravotných dôvodov.Mladí dávajú prednosť lepšie platením povolaniam.Preto sa ani nečudujem,že je nás málo.A ešte to bude horšie.Chcel by som vedieť aký je priemerný vek rušňovodiča.
Myslím,že zvýšením mzdy len o pár korún sa nič nevyrieši.Mal by sa riešiť vzťah zamestnávateľa k zamestnancom.Ale to platí pre všetky funkcie v prevádzke.Lebo zo všadiaľ utekajú ľudia.
Myslím,že zvýšením mzdy len o pár korún sa nič nevyrieši.Mal by sa riešiť vzťah zamestnávateľa k zamestnancom.Ale to platí pre všetky funkcie v prevádzke.Lebo zo všadiaľ utekajú ľudia.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/214273/

uvidíme nabudúce bude viac náborov a viac ľudí do penzie... PS: a aby som nezabudol k tým podmienkam si treba pripísať ak elektrotechnickú vyhlášku, ktorú síce nevyžadujú papierovo, ale zoberú radšej toho kto ju má, aby ju nemuseli ostatným dorábať, veď aj to stojí peniaze....
Nech sa darí tým, čo sa tam snažia dostať.... toľko text, z vlastných skúseností.