Železnice sú ŽSR!

21.2.2022 8:00 Miroslav Sekela Zdroj: Facebook ŽSR

Železnice sú ŽSR!

Pod týmto názvom zverejnili Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) na Facebooku kampaň, ktorou sa snažia ľuďom vysvetliť, že nie sú dopravcom. ŽSR nie sú spokojné, ako si ich ľudia často mýlia s prevádzkovateľmi osobnej dopravy, najmä so ZSSK.

 „Železnice Slovenskej republiky, to nie sú vlaky. Sú to koľaje, výhybky, stanice, zastávky, trakčné vedenie, železničné mosty a tunely a ďalšia železničná infraštruktúra,“ uvádzajú ŽSR vo svojej prezentácii. Aj keď ku rozdeleniu unitárnych ŽSR už ubehlo 20 rokov, mnoho ľudí ešte stále nerozlišuje medzi štátnym správcom železničnej infraštruktúry, štátnym osobným dopravcom a štátnym nákladným dopravcom. Aj keď si mnohí v hovorovej reči povedia, že je to jedno, že na tom nezáleží - železnice, ako železnice - pre ŽSR to nie je jedno. A preto ŽSR spustili túto kampaň, ktorú vymysleli a graficky pripravili svojpomocne.

Aj ľuďom zorientovaným v problematike, ktorí nemajú problém rozlíšiť železničné spoločnosti, prináša kampaň jednu novinku, o ktorej s najväčšou pravdepodobnosťou nevedeli. Že ŽSR rozšírili svoje portfólio o zástavky.

Aký máte pocit z tejto kampane? Vysvetľuje podľa vás zrozumiteľne rozdiely medzi železničnými spoločnosťami? Bude pochopiteľná pre bežných ľudí a cestujúcich a prestanú si už zamieňať jednotlivé spoločnosti? Nebola by možno lepšia cesta premenovať ŽSR novým výstižnejším názvom (napr. po vzore českej Správy železnic)?

Zdroj fotografií: Facebook ŽSR

Súvisiace odkazy