Naše téma: Co chybí v nové verzi magazínu VLAKY.NET?

10.12.2018 8:00 PhDr. Zbyněk Zlinský

Naše téma: Co chybí v nové verzi magazínu VLAKY.NET?

Už téměř měsíc má náš web nový vzhled, jímž jeho tvůrce některé uživatele potěšil a jiné roztrpčil. Někomu udělal radost zejména tím, že internetová stránka VLAKY.NET je nyní moderní a odpovídá požadavkům optimálního zobrazení na mobilních zařízeních. Kdosi jiný však pociťuje lítost nad ztrátou řady užitečných funkcí, na které si zvykl a bez nichž je po léta vytvářený obsah magazínu nyní přístupný obtížněji - nebo dokonce nijak. Dnešní pondělní zamyšlení je věnováno právě případům druhým.

Kritické hlasy se začaly objevovat jak v diskusi pod úvodní statí nové verze, tak po jejím zveřejnění i v příslušné sekci našeho fóra. Ale přicházely také poštou, ať už interní nebo běžnou elektronickou. A někdy nejen od soukromých osob: Pomerne často využívam informácie zo stránky „VLAKY.NET – GALÉRIE - ŽELEZNIČNÉ OBJEKTY - SK - STANICE A ZASTÁVKY“. Na pôvodnej stránke bolo možné stanicu alebo zastávku vyhľadať rýchlejšie aj pomocou zadania počiatočného písmena jej názvu. V súčasnosti taká možnosť na stránke nie je. Uvažujete s doplnením tejto možnosti? To do redakce napsala vedoucí jistého projekčního ateliéru. Své výhrady k omezení či ztrátě jistých funkcí měli či ještě mají také někteří členové „realizačního týmu“ VLAKY.NET, autora tohoto článku nevyjímaje.


Původní logo bylo prý už nemoderní, …

Administrátor VLAKY.NET byl nečekaným množstvím negativních vyjádření na adresu svého díla, jehož tvorbě věnoval nemálo úsilí a času, zprvu zklamán a do značné míry znechucen, ale posléze se dal do práce na tom, aby kritikům v oprávněných případech a podle stávajících možností vyhověl. S výsledky této jeho „nápravné činnosti“ se setkáváme prakticky dnes a denně, aniž jsou nějak zvlášť oznamovány či komentovány. Nicméně považujeme za užitečné se k celé této záležitosti ještě vrátit a pokusit se zbývající výhrady k funkčnosti nového webu ve srovnání se starým soustředit na jednom místě, aby k nim měl administrátor jednodušší přístup a získal tak přehled o tom, co by bylo třeba v této oblasti ještě udělat – tedy pokud to bude vhodné a hlavně možné.


… tak bylo nahrazeno jednodušším a nudnějším

Abychom si dobře rozuměli: Pro jednou prosím výjimečně zapomeňte na „vyváženost“ diskusních příspěvků, kladné ohlasy si nechejte pro sebe a do diskuse uvádějte jen ty negativní. Odpovězte tedy na tentokrát pouze jedinou otázku:

Co vám z hlediska formy a funkcí chybí na novém webu VLAKY.NET ve srovnání se starým?

Úvodní obrázek: Vzhled staré a nové hlavní stránky magazínu VLAKY.NET

Súvisiace odkazy