Vydajte sa vlakom na Bardejovský jarmok!

18.8.2018 8:00 -zz- Zdroj: OZ Detská železnica Košice

Vydajte sa vlakom na Bardejovský jarmok!

V sobotu 25. augusta 2018 o 8:13 hod. odíde z košickej železničnej stanice nostalgický „Jarmočný vlak“ občianskeho združenia Košická detská železnica, ktorého cieľom je Bardejov. Tam na cestujúcich čaká predovšetkým miestny tradičný jarmok, ale aj ďalší program pre celú rodinu, vrátanie jednej železničnej lahôdky.

 

 

 


Uličky starobylého historického a najgotickejšieho mesta na Slovensku v závere augusta opätovne ožijú na štyri dni netradičným ruchom obchodníkov, remeselníkov a návštevníkov už 667. ročníka historického a 47. ročníka novodobého Bardejovského jarmoku. Od 23. – 26. augusta 2018 na ploche 4 800 m2 sa predstavia trhovníci s rôznorodým spotrebným tovarom, pohostinské stánky s gurmánskymi špecialitami a nápojmi, remeselníci so svojimi výrobkami sa predstavia v „Uličke remesiel“ a nemali by ani chýbať zábavné atrakcie a lunaparky, ktoré zaplnia priľahlé ulice v centre mesta. Pre návštevníkov jarmoku bude počas štyroch dní pripravené množstvo sprievodných podujatí. Neoddeliteľnou súčasťou výročného jarmoku bude aj tento rok bohatý kultúrny program všetkých hudobných žánrov – vystúpenia folklórnych súborov, hudobných kapiel a domácich a zahraničných umeleckých telies, píše sa na mestskom webe.

O sobotňajšom programe, ktorý môžu cestujúci „Jarmočného vlaku“ (pravdaže iba podľa konkrétnej časovej dispozície aspoň z časti) navštíviť, prináša informácie iný zdroj: V sobotu bude ťahákom vystúpenie pop-rockovej skupiny Nocadeň, po nej sa odprezentuje Niečo Navyše a od 23.00 program sobotňajšieho dňa uzavrie INEKAFE. Doobeda Bardejovčanov poteší Sozorye z Bieloruska, Lazanka, Mária Chomová, Monika Soroková či The buskers. Vystúpia aj Grče, S-band, Michaela z Prešova i rocková skupina DIP. A o kúsok ďalej: V sobotu začneme folklórom. Vystúpia domáci chlapci z Bardfy, ktorí boli jedným z finalistov Zem spieva. Nocadeň bude ako predohra pred skupinou INEKAFE, ktorí sa prisľúbili aj napriek tomu, že budú v ten deň vystupovať v inej časti Slovenska.

Teraz však obráťme svoju pozornosť k samotnému „Jarmočnému vlaku“, ktorý bude tvorený zvyčajnou „orchestriónovou“ súpravou občianskeho združenia Košická detská železnica, známou z iných akcií tohto usporiadateľa na tratiach normálneho rozchodu. Aj keď všetky podstatné záležitosti sú sústredené na nižšie uvedenom plagáte, na tomto mieste zdôrazníme spôsob nákupu cestovných dokladov. Ich predpredaj zaisťuje Regionálny informačný bod, Hlavná 48, Košice, ale spiatočný cestovný lístok je možné získať aj prostredníctvom internetu, a to diferencovane: dospelý - 10 €, dieťa (3 - 15 r.), dôchodca, ZŤP - 6 € alebo rodina (mama, otec, deti) - 30 €. Prípadné zmeny cestovného poriadku alebo iných náležitostí nájdete na webe organizátora.

Ako inšpiráciu pri rozhodovaní o účasti na tejto zaujímavej akcii si môžete otvoriť galériu fotografií z jej predchádzajúceho ročníka, v ktorej nájdete zábery železničné (vrátanie tej „lahôdky“ v podobe jazdy po inak osobnou dopravou nevyužívanej vlečke) aj jarmočné. Členovia občianskeho združenia Detská železnica Košice sa tešia na vašu účasť!

Úvodná ilustračná snímka z minuloročnej jazdy © Košická detská železnica, o.z.