Výstava železničních modelů a kolejišť v Litomyšli

21.4.2018 8:00 -zz- Zdroj: Společnost přátel železničního modelářství a železnice

Výstava železničních modelů a kolejišť v Litomyšli

Ve velkém výstavním sále litomyšlského muzea bude ve dnech 28. a 29. dubna k vidění více než desítka kolejišť s do detailu propracovanými lokomotivami, vagónky i nádražími. Nebudou chybět ani humorně ztvárněné scénky v okolí tratí. Jedno kolejiště bude k dispozici dětem na hraní.

 

 

 

 

Společnost přátel železničního modelářství a železnice je spolek, který sdružuje nadšence převážně z východních Čech. Jsou mezi námi nejen modeláři, fotografové, muzejníci ale i další lidé ochotní přiložit ruku k dílu.


Malí i velcí návštěvníci si přijdou na své

Naší hlavní činností je zajišťování a pořádání výstav modelové železnice. Již více jak deset let zajišťujeme výstavy modelové železnice na základě předchozích objednávek v rámci takřka celé České republiky. K dispozici máme modelová kolejiště, která lze relativně snadno převážet a vystavovat, a tak nám v mobilitě nic nebrání.


V jednoduchosti je krása

Vystavovaná modelová kolejiště jsou prací a vlastnictvím našich modelářů, pro které je radost druhých největší odměnou za odvedenou práci. Pro doplnění a ozvláštnění výstav navíc spolupracujeme například se spolkem Sičova drobná železnice, který se specializuje na zahradní železnici s funkčními modely parních lokomotiv, s nabídkou svezení nejen pro děti.


Plakát akce

Naše letošní dubnová výstava je součástí Zahájení VII. litomyšlské lázeňské sezony, v jehož programu je uvedena na prvním místě. O litomyšlských „Lázních ducha“ se můžete více dovědět na speciálním webu


Regionální muzeum v Litomyšli, místo konání výstavy

Těšíme se na vaši návštěvu - a pokud ji nestihnete absolvovat při této příležitosti, můžete si vybrat jinou z našeho plánu akcí.

Ilustrační snímky pocházejí z výstavy v Litomyšli roku 2015

Súvisiace odkazy