RegioJet vypravil svůj nejdelší vlak na nejdelší cestu

17.8.2017 8:00 Pavel Šmídek

RegioJet vypravil svůj nejdelší vlak na nejdelší cestu

Soukromý dopravce RegioJet vypraví příští úterý svůj nejdelší vlak v historii. Z Prahy do Rumunska vyrazí speciální souprava na slavnosti v Banátu, kde žije od poloviny 19. století v šesti horských vesnicích česká komunita. Vlak je prakticky vyprodán, z 1150 míst je volných 20 sedaček. Cestující poveze na šestý ročník Festivalu Banát, který se koná v Eibentálu.

 

 

 

Když jsem si přečetl tuto zprávu na novém dopravním webu, tak jsem si řekl, že musím být u toho. S patřičným předstihem jsem se 15. srpna vydal na nádraží Praha-Smíchov, odkud se měl tento zajímavý vlak vydat v 18:08 hod. do cca 1 085 kilometrů vzdálené rumunské Oršavy jako Ex 10097. Před přistavením jeho soupravy k nástupišti jsem si krátil čas sledováním a dokumentováním provozu ve stanici. Stihnul jsem vyfotit Os 9957 s odjezdem v 17:19 do Českého Brodu, Ex 350 Albert Einstein do Mnichova, SC 515 Pendolino do Ostravy, Os 8856 do Berouna a R 1240 do Českých Budějovic. Většina vlaků měla ten den zpoždění.


680.002 jako zpožděný vlak SC 515 „Pendolino“ do Ostravy © Pavel Šmídek

Na nádraží jsem pochopitelně na ten zvláštní vlak nečekal sám. Kromě jeho četných nastávajících cestujících a zástupců médií jsem zaznamenal nemálo kolegů z komunity šotoušské. Krátce před 18. hodinou jsme se všichni dočkali a souprava Ex 10097, tažená Vectronem 193.226-8 dorazila.


„Vectron“ 193.226-8 v čele Ex 10097 © Pavel Šmídek

Na nástupišti čekala (údajně) více než tisícovka cestujících, kteří jeli na festival Banát 2017, jenž se koná ve dnech 16. - 20.8.2017.


Tak zaplněný 3. peron asi dlouho Smíchov neuvidí © Pavel Šmídek

Festival se koná každý rok a je to také podpora českých krajanů v Rumunsku. Současná akce volně navazuje na tradici kulturně hudebních festivalů, které se v minulých letech konaly na území českých vesnic, převážně pak v Gerníku a Svaté Heleně. Poté se toto dění přesunulo do vesnice Eibentál, kde je nyní největší česká komunita v celém Rumunsku.


V soukromé soupravě byly kupodivu řazeny také lehátkové vozy státního dopravce
© Pavel Šmídek

Zajímavé je, že věčný kritik a odpůrce Českých drah Ing. Radim Jančura připustil, aby podstatnou část jeho rekordní soupravy tvořily lehátkové vozy národního dopravce, především řady Bcee663 jeho dceřiné společnosti ČD Cargo (určené pro doprovod vojenských vlaků). A poté mne zaujal osobní vůz BR (Bt) Kladenské dopravní a strojní s.r.o. (KDS), sloužící pro pořádání různých společenských akcí, jak se můžete dočíst na jeho stránce.


Interiér společenského vozu KDS © Pavel Šmídek

Ještě jsem si stačil vyslechnout rozhovor s technickým ředitelem společnosti RegioJet Ing. Jiřím Schmidtem pro internetový TV magazín Pozor vlak. Odpověď na jednu z otázek zněla, že nejsložitější na přípravě tohoto expresu bylo vyjednat spolupráci s ostatními dopravci z okolních zemí, což se nakonec podařilo. Celý rozhovor uvidíte v nejbližším vydání tohoto magazínu.


Ing. Jiří Schmidt se zpovídá médiím © Pavel Šmídek

Když byla tato netradiční souprava uchystána k odjezdu, plný dojmů jsem se odebral na autobus linky 118 směr Spořilov a tím i můj domov, abych mohl připravit tuto reportáž.

Prameny a odkazy:

  1. RegioJet – Wikipedie
  2. Banát – Wikipedie
  3. Eibentál – Wikipedie
  4. Festival Banát - Kulturně hudební festival u krajanů v Rumunsku
  5. Pronájem a údržba lokomotiv a vagónů - Kladenská dopravní a strojní s.r.o.
  6. Nejdelší vlak RegioJetu vyjel, veze i vozy Českých drah (foto a video v článku) – Zdopravy.cz
  7. zdroje uvedené pod odkazy v textu

Úvodní snímek: Směrovka na voze v soupravě Ex 10097 © Pavel Šmídek

Přepracoval PhDr. Zbyněk Zlinský

Galéria

Súvisiace odkazy