Nenechte si ujít setkání malých železnic s velkou!

15.8.2017 8:00 -zz- Zdroj: Pardubický spolek historie železniční dopravy

Nenechte si ujít setkání malých železnic s velkou!

Pardubický spolek historie železniční dopravy pořádá v sobotu 19. a v neděli 20. srpna 2017 ve svém areálu na nádraží Pardubice-Rosice nad Labem tradiční Malé setkání parkových, zahradních a modelových železnic. Součástí jeho programu jsou i jízdy motorovým vozem řady M 131.1 a městským autobusem Karosa B 731.

 

 

 

 

Zatímco hurvínek bude na trase Pardubice hl. n. – Rosice n. L. − Slatiňany a zpět jezdit po oba dny, linka historického autobusu, spojující zastávky Rosice, nádraží - Polabiny točna – Stavařov - Masarykovo nám. − Hlavní nádraží − Polabiny, Kpt. Bartoše − Rosice, nádraží, bude v provozu pouze v neděli. V sobotu bude totiž uzavřen příjezd k nádraží ulicí Bělehradská z Polabin, jak upozorňují pořadatelé na plakátě akce, v němž najdete všechny podrobnosti o jejím programu včetně jízdních řádů zvláštních spojů a tarifních podmínek.


Plakát akce (po klknutí do náhledu se otevře ve formátu PDF)

Kromě vlastního programu setkání budou mít jeho návštěvníci možnost prohlédnout si expozici místního Musea ve staré vodárně včetně jeho četných vnějších exponátů, z nichž některé budou využity i pro akci samotnou. Ta navíc umožňuje současně sledovat čilý provoz osobní dopravy na obou tratích, které stanicí Pardubice-Rosice nad Labem procházejí -  číslo 031 i 238. A není vyloučeno, že se zrovna bude dít i cosi v dopravě nákladní, protože z nádraží vychází také vlečka do areálu firmy Synthesia. Zkrátka nenechte si to vše ujít!


Malý smíšený a velký osobní vlak (18.8.2012) © PhDr. Zbyněk Zlinský

Odkazy:

  1. Pardubický spolek historie železniční dopravy
  2. Rosice (Pardubice) – Wikipedie
  3. Detail stanice Pardubice-Rosice nad Labem - Želpage
  4. zdroje uvedené pod odkazy v textu

Úvodní ilustrační snímek z akce dne 18.08.2012 © PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy