RENDEZ 2017

11.6.2017 8:00 Múzejno - dokumentačné centrum ŽSR

RENDEZ 2017

Budúci víkend, v sobotu a nedeľu 17. a 18. júna, sa v areáli starého rušňového depa Bratislava východ už po 19-ty krát uskutoční najväčšia slovenská železničná akcia – celoslovenský zraz historických železničných vozidiel RENDEZ 2017. Rokmi osvedčené podujatie pre všetkých fanúšikov a priateľov železničnej histórie a nostalgie.

 

 

 

 

Tento rok sa na Rendezi predstaví 21 prevádzkyschopných historických železničných vozidiel zo Slovenska a okolitých štátov. Pripravený je opäť pestrý a dlhý program, z ktorého si vyberie ako železničný fanúšik, tak aj rodinky s deťmi. Okrem pravidelných vecí, ako je vozenie sa na stanovišti lokomotívy alebo dreziny, prezentácia modelových a modulových koľajísk, nočné fotografovanie a pod., aj tento rok čaká na návštevníkov niekoľko noviniek:

  • sobotňajší výletný motorový vlak bude prvýkrát vedený do Dunajskej Stredy
  • sobotňajšie kyvadlové jazdy medzi areálom depa a hlavnou stanicou bude zabezpečovať motorová jednotka radu 861
  • nedeľňajšie kyvadlové vlaky budú premávať medzi areálom depa a stanicou Bratislava – Nové Mesto. Na Hlavnú stanicu bude spojenie zabezpečené električkou.
  • prvýkrát sa priamym parným vlakom do areálu depa budú môcť zviesť aj cestujúci z Trenčianskej Teplej, Trenčína, Nového Mesta nad Váhom a Piešťan. Bude to prvý parný vlak, ktorý prejde po novom trenčianskom moste.
  • parný vlak zavíta tento rok aj do Bernolákova a Senca
  • ZSSK CARGO sa bude prezentovať pojazdnou dielňou a ukážkami nakoľajovania vozňov
  • aktivity pre deti pripravuje ZSSK CARGO aj vo vozni Habbillns
  • a keď všetko dobre dopadne, možno bude aj jednooké prekvapenie

Podrobný program, vrátane cestovných poriadkov všetkých mimoriadnych historických vlakov nájdete na stránke MDC http://www.mdc.sk/stranka/rendez-2017/ 

Srdečne všetkých pozývame stráviť nezabudnuteľný víkend so železničnou nostalgiou.

Úvodná ilustračná snímka z minuloročného podujatia: MDC ŽSR/Boris Džurňák