Motorákom do Dražoviec

9.4.2017 8:00 VLAKY.NET

Motorákom do Dražoviec

Pozývame vás na jazdy historickým motorovým vlakom po trati Kozárovce – Zlaté Moravce – Dražovce a späť. Jazdy sa uskutočnia v pondelok 1.mája 2017. Historické vlaky budú vedené motorovým vozňom M 262.007, o ktorý sa stará Klub priateľov histórie železníc v Bratislave.

 

 

 

 

Historické vlaky budú v pondelok 1. mája 2017 premávať podľa nasledovného cestovného poriadku:

Prvý vlak vyrazí o 11:20 h zo Zlatých Moraviec do Kozároviec, kde vyčká križovanie rýchlikov R 835 TEKOV z Bratislavy (príchod do Kozároviec 12:00 h) a R 836 TEKOV z Banskej Bystrice (príchod do Kozároviec 11:59 h). Po odchode rýchlikov následne odíde aj historický vlak do Dražoviec. V úseku Zlaté Moravce – Dražovce zastaví vlak na všetkých zastávkach.


V Dražovciach bude možnosť odfotiť si motorový vlak pod Dražovským kostolíkom a navštíviť ukončenie trate v koncovom bode Dražovce rampa. Počas spiatočnej cesty z Dražoviec do Kozároviec je plánovaný traťový fotohalt. Príchod spiatočného vlaku do Kozároviec je opäť v čase pred križovaním rýchlikov z Bratislavy a Banskej Bystrice. Posledný vlak vyrazí o 15:22 h z Kozároviec do Zlatých Moraviec.

Aktualizácia 26.4.2017: Z prevádzkových dôvodov došlo k miernej úprave časov jázd historických vlakov.

Rezervácia miest v mimoriadnych vlakoch:

  • Kozárovce - Dražovce a späť, 15 € / osoba
  • Zlaté Moravce - Kozárovce a späť, 5 € / osoba

Výťažok z podujatia bude použitý na záchranu železničnej histórie.


Upozornenie. V Kozárovciach bude historický vlak čakať na zmeškané rýchliky maximálne 20 minút. V prípade meškania rýchlikov môže dôjsť k operatívnej úprave pobytov na zastávkach.

Na jazdy mimoriadnych historických vlakov neplatia žiadne iné zľavy a preukazy.

Povinnosti a práva cestujúcich  na tejto jazde sa riadia v súlade s Prepravným poriadkom pre dopravu osôb nostalgickými vlakmi ŽSR.

Za podporu pri organizovaní tejto jazdy ďakujeme:

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy