RegioJet od 26.2. zvyšuje počet vlakov na trase Košice – Praha a späť

27.1.2017 18:00Zdroj: Tlačová správa RegioJet

RegioJet od 26.2. zvyšuje počet vlakov na trase Košice – Praha a späť

Od zmeny cestovných poriadkov k 26. februáru rozšíri RegioJet počet spojov na trase Košice – Praha a späť. K existujúcim dvom spojom RegioJet v každom smere pribudne tretí spoj. Po novom sa tam k jednému dennému a jednému nočnému vlaku pridá aj spoj, ktorý bude z Košíc vychádzať v skorých ranných hodinách a do Prahy príde na obed.

 

 

 

 

V opačnom smere bude vypravený z Prahy poobede, pričom do Košíc bude mať príchod krátko pred 23. hodinou v noci. Zo strany správcu železničnej infraštruktúry ŽSR už bola RegioJetu potvrdená kapacita dopravnej cesty.

Nový spoj Košice – Praha a spať bude mať odchod z Košíc denne o 4.03 a príchod do Prahy hl. n. o 12.12 hod. V opačnom smere bude tento spoj mať odchod z Prahy hl. n. o 14.44 a príchod do Košíc o 22.44 hod.

Na slovenskom území budú mať nové spoje Košice – Praha a späť zastávky okrem Košíc v Kysaku, Spišskej Novej Vsi, Poprade, Liptovskom Mikuláši, Ružomberku, Vrútkach, Žiline a Čadci. Aj po odchode dopravcu RegioJet z trasy Bratislava – Košice tak ostane zachované vnútroštátne spojenie napríklad medzi Žilinou a Košicami vlakmi RegioJet 3x denne v každom smere.

RegioJet je najväčším železničným dopravcom na trase Košice – Praha a späť. Aktuálne svojimi vlakmi, ktoré premávajú so ziskom výhradne na komerčné riziko bez akéhokoľvek príspevku štátu prepravuje denne na tejto trase 2000 – 2500 cestujúcich.

Ceny za cestovný lístok na trase Košice – Praha sa začínajú na úrovni 10 eur a cestujúci majú v tejto cene zahrnutý všetok servis vrátane balenej vody, kávy zadarmo v neobmedzenom množstve počas celej jazdy, pripojenie k vysokorýchlostnému WiFi internetu a dennú tlač. Okrem cestovného lístka je vždy súčasťou aj miestenka a ďalšie služby.

Vo vlakoch sú radené aj vozne Astra s individuálnymi obrazovkami v sedadlách s ponukou filmov, hudby a ďalšieho obsahu. Najmenší cestujúci môžu počas jazdy využiť aj detskú herňu s ponukou filmov, ako je Krtko a pod. V nočnom vlaku sú radené aj spacie vozne. K vlakom sú zavedené aj spoje nadväznej autobusovej dopravy v smere Prešov, Bardejov, Svidník, Humenné, Vranov nad Topľou, Michalovce atď.

Súhrnný prehľad odchodov a príchodov vlakov RegioJet na trase Košice – Praha a späť

Košice odchody 4:03 8:00 21:22
Praha hl.n. príchody 12:22 16:12 5:58
Praha hl.n. odchody 7:44 14:44 21:44
Košice príchody 15:44 22:44 6:14