Krkonošský parní víkend (pozvánka)

13.7.2015 8:00 -zz- Zdroj: Klub přátel železnic Českého ráje

Krkonošský parní víkend (pozvánka)

O nadcházejícím víkendu, tedy ve dnech 17. – 19. července tohoto roku, se na podkrkonošských tratích SŽDC uskuteční zajímavá akce, jejímž hlavním aktérem bude turnovský kafemlejnek 310.0134 svými opatrovníky i fanoušky důvěrně přezývaný babička. I když je této seniorce už požehnaných 102 let, stále dokáže přinášet radost příznivcům parních mašinek jakéhokoliv věku.

 

 

 


I když tak (nejen) letos činí poměrně často, jak se můžete přesvědčit nahlédnutím do přehledu akcí turnovského spolku, tato je tak trochu výjimečná, protože je součástí připomínky 15. výročí existence svazku krkonošských měst a obcí a byla zahrnuta do programu jeho letošní sezony. Píše se tam: Historická souprava v čele s parní lokomotivou 310.0134 přezdívaná „Kafemlejnek“ z roku 1913 bude od 17. do 19.července 2015 vozit cestující na trati Vrchlabí - Martinice v Krkonoších - Jilemnice – Rokytnice nad Jizerou. Vlak s sebou poveze divadelní vůz, ve kterém zahraje LS Rolnička v Rokytnici nad Jizerou, Vrchlabí a Jilemnici loutková představení.   

Jízdní řád zmíněných vlaků i další informace najdete na plakátě akce:


Kliknutí do náhledu otevře dokument ve formátu PDF

Nenajdete na něm však zmínku o výši jízdného – jeho přehled byl vydán samostatně:


Kliknutí do náhledu otevře tabulku ve formátu PDF

K tomu ještě zdůrazněme sdělení pořadatelů, že jízdenky bude prodávat vlakový doprovod ve vlaku nebo u jeho soupravy a že jízdní doklady a slevy jiných dopravců se neuznávají. A dodejme, že nebudete-li moci této pozvánky využít, můžete se s turnovskou babičkou svézt při některé z dalších příležitostí, zejména při opakovaných jízdách Českým rájem

Ve vaši přízeň doufají a na setkání se těší pořadatelé.