Pozvánka na výstavu modelov a zaujímavostí na motívy trate Nemšová - Lednické Rovne

9.7.2015 8:00 Peter Lengyel Zdroj: Klub železničných modelárov Považia

Pozvánka na výstavu modelov a zaujímavostí na motívy trate Nemšová - Lednické Rovne

Vážení priatelia, srdečne pozývame malých aj veľkých na predvádzanie jazdy vláčikov modelovej železnice. Od minulého roka sme opäť niečo nové vymodelovali v krajine, rovnako sme obohatili aj svoje zbierky vláčikov. Tešíme sa na stretnutie s vami v Základnej škole SNP v Považskej Bystrici v dňoch 17. a 18. júla 2015.

 

 

 

 

Modulovku sme začali stavať v roku 2012 v mierke H0 v rámci projektu Nemšová - Lednické Rovne. Počas tohto obdobia sme mali dve jazdenia s rozloženým koľajiskom, teraz sa blíži tretie. V súčasnosti máme 43 modulov, z ktorých je približne polovica traťových a polovica staničných. Na všetkých oblúkových a rovných traťových moduloch je v súčasnosti utvorená krajina.

Staničné moduly Pruské a Lednické Rovne sú zatiaľ funkčné po elektronickej stránke, prevádzkovej, avšak krajina na nich zatiaľ figuruje len čiastočne. Rovnako je to aj s modulmi Nemšovej, kde sa však elektronizácia výhybiek dokončuje práve v týchto dňoch. Najnovším prírastkom našej modulovky sú dve točne, ktoré nám vyriešia otáčanie lokomotív v koncových staniciach.

Hosťom tohtoročného modulovkového jazdenia bude klub Railnet Bratislava, ktorého členovia prídu taktiež so svojimi modulmi a obohatia koľajisko.

Čo sa týka samotných modelov, budú môcť návštevníci vidieť prerábané lokomotívy od rôznych výrobcov najmä v železničnej správe ČSD, ale tiež množstvo súčasných modelov a sériovo vyrábaných modelov parnej, motorovej aj elektrickej trakcie.

Návštevníkov privítame v piatok 17.7. medzi 15. a 19. hodinou a na druhý deň v sobotu 18.7. medzi 10. a 14. hodinou. Tešíme sa na vás! A radi vás privítame aj na našej facebookovej stránke.