Považskí železniční modelári pozývajú na výstavu

19.8.2014 8:00 KŽM Považia

Považskí železniční modelári pozývajú na výstavu

Klub železničných modelárov Považia Považská Bystrica pokračuje aj toto leto v jazdení na svojom modulovom koľajisku. Pre verejnosť je určené poobedie soboty 23. augusta 2014. Návštevníci nás nájdu v priestoroch telocvične základnej školy na sídlisku SNP v Považskej Bystrici, ktorá sa nachádza južne (900 m, 10 min.) od HM Tesco. Prístup MHD: linka 3, zast. ul. Podhorská II. (200 m).

 

 

 

 

Modulovka začala vznikať v roku 2012 traťou Lednické Rovne - Nemšová. Klub vlastní momentálne viac než štyri desiatky modulov, ktoré sú v rôznom stupni rozpracovania. Približne polovicu tvoria moduly staníc Nemšová, Pruské a Lednické Rovne. Zvyšok sú rovné a oblúkové traťové moduly. Dlhodobou ambíciou klubu je pracovať na motíve trate Trenčianska Teplá - Púchov.

Minuloročné jazdenie v Lednických Rovniach, aj tohtoročné jazdenie v Považskej Bystrici sa nesie v duchu voľného jazdenia, dolaďovania, skúšania a relaxu. Jazdu podľa GVD a náležitostí modulovkových stretnutí v tejto fáze klub neprevádzkuje. Zato návštevníci nášho verejného podujatia budú môcť vidieť širokú paletu jazdiacich rušňov a súprav, ktoré potešia nejedného modelára či fanúšika železnice.

A isto nielen ich, modely vláčikov sú vďačným objektom záujmu detí, takže našu ponuku by nemali prehliadnuť ani ich rodičia alebo prarodičia. Radi medzi nami privítame každého a tešíme sa na vašu návštevu!