Řada 845 v údolí Desné a jiné jevy

27.6.2014 8:00 Radek Hořínek

Řada 845 v údolí Desné a jiné jevy

Dvojice zajímavých jízd na kolejích poblíž našeho sídelního města začátkem června mne s dcerou Radkou přinutila oprášit foťáky a vydat se do terénu, abychom si pořídili něco málo snímečků. Pěkné počasí se v obou případech podepsalo na spokojenosti nás obou, i když samotná železniční realita ne vždy odpovídala tomu, co bylo v plánu.

 

 

 

 

Tou první zajímavou jízdou mělo být nasazení M 152.0002 na Tovačovce. V poslední květnovou sobotu onen motoráček jezdil, tak jsme se v neděli vydali vlakem všichni tři přes Kojetín do Tovačova, kde se na zámku konal Dětský den. V Kojetíně nás čekalo překvapení. Místo M 152.0002, který pro nemoc nemohl druhý den nastoupit do práce, jezdil běžný šukafon 810.191. Tak jsme do něj nasedli a vydali se do cíle naší cesty. Ve vlaku mi byla objasněna příčina oné nevolnosti M 152.0002.


810.191 v Tovačově © Radka Hořínková

Na nádraží v Tovačově si Radka udělala pár snímečků stojící 810.191 a společně s Veronikou se odešla věnovat se dětským radovánkám. Já jsem se rozhodl pro změnu udělat pár fotek kousek za Tovačovem. Cestou po svých jsem potkal známého a nakonec společně s ním vyrazil do Kojetína a Uhřičic něco málo nafotit. Po krátkém výletě na trať jsem se prošel k zámku, kde jsem se potkal s holkami a společně jsme se vydali na cestu domů.


810.191 u Uhřičic © Radek Hořínek

Hned příští týden v sobotu jsem s Radkou opět vyrazil na lov. Tentokrát na trať ze Šumperka do Kout nad Desnou, která slavila výročí 110 let od zahájení provozu. Nějak se nám nepovedlo stihnout plánovaný spoj, tak jsme ze zastávky Olomouc-Nové Sady vyrazili o hodinu později a cestou nám narůstalo zpoždění. Ve stanici Lukavice na Moravě jsme zůstali viset. Podle toho, co jsem slyšel při vyklonění z okna, bylo někde porouchané zabezpečovací zařízeni.

Do Šumperka jsme dorazili později, než bylo v plánu, tak jsem rychle složil Radce koloběžku do provozního stavu a vydali jsme se do Vikýřovic. Sotva jsme prošli kolem zastávky Vikýřovice u penzionu, tak jsme si rychle chystali foťáky, neboť se k nám blížil předmět našeho zájmu. Šlo o motorovou jednotku 845.001/945.001 Arrivy, která celý den jezdila na vybraných spojích mezi Šumperkem a Kouty nad Desnou.


Os 13769 přijíždí k zastávce Vikýřovice u penzionu © Radka Hořínková

Pro mne osobně byla větším lákadlem než 433.002, která navíc jezdila uhlím směrem na Šumperk. Po jejím vyfocení jsme pokračovali dál k zastávce Vikýřovice. Těsně před ní ve směru od Šumperka je takový pěkný oblouk, kde jsme čekali na páru a motorák. To první se nám tam povedlo vyfotit. To druhé kvůli zpoždění ale ne. Museli jsme se pomalu začít vracet zpátky do Šumperka. Cestou zpět jsme se dočkali i zpožděného motoráku.


433.002 ve Vikýřovicích © Radek Hořínek

Sice už ne na místě podle mé představy, ale i tak jsme si ho vyfotili. Jeho rychlý obrat nás zastihl u přejezdu na zastávce Vikýřovice u penzionu a tam vlastně vznikla poslední fotka onoho dne. Po příchodu, u některých příjezdu, na nádraží v Šumperku jsem koloběžku složil. Poté jsme se pohodlně usadili v panterovi a čekali na odjezd domů. Bylo v něm rozhodně příjemněji než venku. Naštěstí nebyl vychlazený moc.

Cesta domů probíhala příjemně a bez nějakých komplikací. Jenom v Olomouci na hlavním nádraží se náš osobní vlak docela naplnil, ale nám to bylo už jedno. Na další zastávce jsme vystoupili, já uvedl koloběžku do provozního stavu a mohlo se vyrazit k domovu.

Galéria

Súvisiace odkazy