Akce Jede, jede mašinka v Pečkách

31.5.2014 18:00 Michal Jirásek

Akce Jede, jede mašinka v Pečkách

Sdružení železničních modelářů v Pečkách zve veřejnost na tradiční akci, v jejímž průběhu jsou v hlavní roli železniční modely. Akce Jede, jede mašinka se koná ve dnech 6. až 8. června 2014, kde se představí železniční modely, modelová a modulová kolejiště na ploše téměř 1200 m2 výstavní plochy.








Akce Jede, jede mašinka v Pečkách má desetiletou tradici a těší se přízni široké veřejnosti, a to nejen modelářské. Na své si každoročně přijdou všichni návštěvníci a členové rodiny, od nejmenších na dětské pouti v centru města, tak po dospělé po celém městě. Na náměstí vystoupí zpěváci a účinkující místních škol a školek, na místním rybníku se uskuteční akce pečeckých vodáků a hasičů, profesionálním modelářům budou patřit prostory klubovny místních železničních modelářů.


Ti mají připraveno více než dvacet provozních kolejišť různých modelových měřítek s více než dvěma sty modely v provozu, dále také improvizovanou zahradní železnici s možností svezení, burzu, prodejnu modelů a příslušenství, různé workshopy s modelářskou tématikou, kreativní dílnu pro děti...


Na akci se kromě místních pečeckých modelářů představí i železniční modeláři z různých koutů celé České republiky.
Na nedalekém vlakovém nádraží mohou návštěvníci zhlédnout výstavu skutečných historických lokomotiv a vagónů z doby Československých státních drah, nebo se svést na některé z připravených historických jízd po místních lokálních tratích okolo Peček, které povezou právě historické lokomotivy a vagóny.


Výstavu lze vidět v klubovně SŽM Pečky a přilehlých čtyřech historických továrních halách v Žerotínově ulici. Otevřeno bude už v pátek 6. června od 9:00 do 17:00, v sobotu 7. června od 9:00 do 17:00 a v neděli 8. června od 9:00 do 15:00 hodin. Hlavním programovým dnem bude sobota 7. června.

 

Více informací na www.szmp.cz