Výstava modulového kolejiště H0 - Praha-Bubny

10.4.2014 8:00Zdroj: Klub železničních modelářů z Prahy 7

Výstava modulového kolejiště H0 - Praha-Bubny

Na dny 22. až 27. dubna 2014 připravuje Klub železničních modelářů z Prahy 7 – Buben ve spolupráci s Prague British School výstavu modelového kolejiště ve velikosti H0. Kolejiště bude sestaveno z jednotlivých modulů s typovými čely, délka hlavní jednokolejné tratě dosáhne téměř 50 metrů.

 

 

 

 


Hlavní trať bude ukončena vratnými smyčkami a budou se na ní nacházet dvě mezilehlé železniční stanice a větší depo s točnou (schéma kolejiště). Návštěvníkům výstavy se představí zejména modely vozidel bývalých ČSD z období od roku 1930 do roku 1990. Jednotlivé soupravy budou v průběhu výstavy postupně obměňovány, předběžně je uvažováno s následujícím programem. Při zahájení výstavy v úterý se předpokládá provoz vozidel z železničně-modelářské epochy II., ve středu a ve čtvrtek by měl provoz probíhat v epoše III. a od pátku do neděle se předpokládá provoz v epoše IV. Hlavní jednokolejná trať včetně železničních stanic je vybavena zjednodušeným zabezpečovacím zařízením, funkční návěstní soustavou a provoz je obdobně jako na skutečné železnici řízen výpravčími.

Výstava se bude konat v tělocvičně školy Prague British School, Vlastina 19, Praha 6 a bude přístupná všem zájemcům v uvedených dnech vždy od 10 do 18 hodin. Vstup na výstavu je zdarma.

Přístup na výstavu nebude hlavním vchodem školy, ale bočním vchodem přímo do tělocvičny. Tento boční vchod se nachází na rohu ulic Vlastina a Hostouňská (mapa). Nejbližší zastávky MHD jsou konečná tramvaje Divoká Šárka (docházková vzdálenost cca 8 minut) a zastávka autobusů Vlastina (docházková vzdálenost cca 3 minuty).

Na výstavu Vás srdečně zvou železniční modeláři (moduláři) z Prahy 7 – Buben a Prague British School!

 

Súvisiace odkazy