Mikuláš s Albatrosom

27.11.2012 18:00Zdroj: Albatros klub pri RD Bratislava hl. st.

Mikuláš s Albatrosom

ALBATROS klub pri RD Bratislava hlavná stanica usporiada tradičnú pred mikulášsku výstavu a následne mikulášsku jazdu. Jazda sa uskutoční na trase: Bratislava hlavná stanica – Zohor – Kúty – Jablonica – Trnava – Pezinok - Bratislava hlavná stanica.

 

 

 

 

 

Výstava historických vozidiel

Výstava historických vozidiel sa uskutoční od 4.12. do 9.12 na 6. peróne ŽST Bratislava hlavná stanica. Vozidlá budú pristavované denne z depa vždy okolo 10:00 hod. Radenie vozidiel od tunela:  498.104 + F + WRa + Salón + KN(modelársky vozeň) + T478.1201. Posun vykoná zakúrený Albatros. V sobotu 8.12. ráno pristavia len modelársky vozeň, ostatné vozidlá pôjdu na mikulášsku jazdu. Po mikulášskej jazde večer k modelárskemu vozňu pridajú vozidla od parného vlaku vrátane WGmeer. Každý deň večer o cca 20:00 vozidla zo 6.peronu pôjdu na noc do rušňového depa.

pozvanka na výstavu

 

Mikulášska jazda

Podrobnosti o jazde a miestenkách viď plagát.

plagát na stiahnutie v pdf

Čo sa z plagátu nedozvieme je tu:


Súprava mikulášskeho vlaku bude pristavená k 1. a 6.peronu o cca12:20 dňa 8. 12. 2012. V súprave budú radene dva reštauračné vozne. Na konci súpravy bude radený jeden starý Bt vozeň pre tých, ktorí budú chcieť mat k dispozícii otváracie okná.
 
V ŽST Kúty sa spojí parný vlak s požiarnym  a postrková 240 cely vlak odvezie do Trnavy.
V Trnave sa súprava opäť rozdelí na parný a požiarny vlak, doberie sa voda do Albatrosa z cisterny požiarneho vlaku.
 
Po príchode na hlavnú stanicu sa zo súpravy vyradí skupina vozidiel zoradená od tunela 498.104 + F + Salón + WRa + WGmeer a táto sa pridá na 6.peron k modelárskemu vozňu.

Súvisiace trate