Železnica pod hladinou Ružínskej priehrady (2)

17.10.2012 8:00 Marek Guspan

Železnica pod hladinou Ružínskej priehrady (2)

Počas našej marcovej výpravy po dne Ružínskej priehrady odznelo aj prianie pozrieť si, ako to vyzerá na Ružíne aj v čase, keď je priehrada plná vody. V čase letnom som teda vybavil nejaké tie loďky (vesty každý odmietol) a v jednu augustovú sobotu sme sa vo štvorici vybrali potrápiť svoje svaly veslovaním za „železničnými pokladmi“, ktoré sa ukrývajú pod hladinou Ružína.

 
 
 
 
 
 
Skalní priaznivci železnice, ktorí musia mať v každom článku množstvo fotografii vlakov nech ďalej ani nečítajú. Tu ich rozhodne nenájdu. Článok a zopár fotografii sú určené najmä tým, ktorých zaujal môj popis starej trate KBŽ z mája tohto roku. Berte ho teda ako krátke voľné pokračovanie, na doplnenie už prezentovaných skutočností pohľadom z vodnej hladiny.
 

Ružínska priehrada z vodnej hladiny © Marek Guspan
 
Naše putovanie sme začali v Rolovej Hute, kde sme si od margecianskych turistov požičali loďky. Počkali sme na prvý vlak, urobili sme si prvú a zároveň poslednú fotografiu vlaku a potom sme už napli svaly na rukách a veslovali do končín, kde vlaky už nejaké to desaťročie nepremávajú. Prvá zastávka bola samozrejme pri skalnom brale za starým tunelom, kde sa nachádza vyústenie dopravnej štôlne Bujanovského tunela, tentoraz samozrejme kompletne pod vodou.
 

Tam pod vodou je vyústenie dopravnej štôlne Bujanovského tunela © Marek Guspan
 
Zábery z vodnej hladiny vyzerajú trochu ináč ako z cesty – najmä nie je problém dostať celé bralo do objektívu. Skúste ich porovnať s tými z predošlej reportáže. Tempo veslovania amatérskych vodákov nebolo samozrejme nijako zdrvujúce, a tak s malými aj väčšími prestávkami sme sa pomaličky posúvali k Prvému ostrovu. Plavba zárezom týčiacim sa nad vodnou hladinou má príchuť tajomna, najmä ak si človek uvedomí, koľko vody sa pod ním nachádza.
 

Zárez pri Prvom ostrove pod vodou © Marek Guspan
 
Tej je ale v strede priehrady ešte viac a pri fotení kameňolomu si radšej výšku oporného múru schovaného pod hladinou nepredstavujete. Blížime sa k Druhému ostrovu s jeho malým ostrovčekom. Na moje prekvapenie je väčší ako som čakal. Tak snáď ešte vydrží dlho. Druhý ostrov okupovali v čase našej plavby rybári. Kým na prvom sme nezakotvili, kvôli strmým brehom, na Druhom práve kvôli ním.
 

Blížime sa k Druhému ostrovu © Marek Guspan
 
Naša plavba pokračovala ďalej ako sme sa dostali pri pešej výprave. Mohol som teda odfotiť aj miesto, kde pod hladinou odpočívajú v oblúku zvyšky stanice Košické Hámre, a ktoré sa už možno nikdy nad ňu ani nedostanú. V polovici dňa sme plavbu zalomili na Košických Hámroch v bufete, aby sme sa za iných svetelných podmienok vrátili v podvečerných hodinách naspäť do Rolovej Huty.
 

Tu bola stanica Košické Hámre (vpravo k hrádzi, vľavo do Margecian © Marek Guspan
Odkazy:
  1. Margeciansky tunel na vlaky.net
  2. Bujanovský tunel na vlaky.net
  3. Zaujímavý 3D obrázok Bujanova
  4. Margeciansky tunel na rail.sk
  5. Bujanovský tunel na rail.sk
  6. Mapa pôvodnej trate KBŽ
  7. Košicko-bohumínska železnica na stránkach ŽSR
  8. Košicko-bohumínská dráha - Wikipedie
  9. Zdvojkoľajenie Trate družby
  10. 140 rokov Košicko-bohumínskej železnice
  11. Vodné dielo Ružín
  12. VD Ružín I – základné údaje

Úvodná snímka: Os 7809 Kráľovany - Košice nad Ružínskou priehradou © Marek Guspan

Galéria

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy