ZSSK predstavila nové uniformy

28.9.2011 8:00 -mm- Zdroj: ZSSK

ZSSK predstavila nové uniformy

Predstavenie nových uniforiem pre vlakové čaty Železničnej spoločnosti Slovensko formou módnej prehliadky bolo jedným z bodov výstavy ŽEL-RAIL 2011 vo Vrútkach. Dňa 22. septembra boli predstavené nové uniformy, ktoré si ako prvé budú obliekať vlakové čaty na IC vlakoch a postupne aj ostatní vlakvedúci, sprievodcovia, pokladníci a rušňovodiči.

 

 

 

Autorkou nových uniforiem je odevná dizajnérka Veronika Kostková, študentka posledného ročníka bratislavskej VŠVU. Uniformy si zachovajú tmavomodrú farbu doplnenú o červené doplnky, doteraz využívané vojenské prvky sú vypustené.

 

Pavel Kravec, generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko, na adresu nákladov spojených s obmenou uniforiem hovorí: "Zavedením nových uniforiem v tomto roku u vlakového personálu IC vlakov neprekročíme tohtoročné plánované náklady na vystrojovanie. V budúcom roku bude situácia podobná, pretože výmena starých uniforiem za nové sa uskutoční postupne po ukončení ich životnosti a v závislosti od potrieb personálu prvého kontaktu."

 

Preoblečenie do nových uniforiem sa bude týkať približne 3 000 zamestnancov, pričom náklady na kompletné ošatenie sa pohybujú na úrovni 220 (pokladníci, informátori) - 520 eur (vlakové čaty) na osobu.

 

Vzorové typy uniforiem sa technicky pripravili na Strednej umeleckej škole v Trenčíne, na dodávku uniforiem bude vyhlásené výberové konanie.

ANKETA: Vyjadri Tvoj názor!

Ako vnímaš nový vzhľad uniforiem ZSSK?

Výsledok ankety...

Foto: © Ing. Igor Molnár

Galéria

Súvisiace odkazy