Blesková návšteva Žiliny alebo ako sa jazdilo v OC MIRAGE

18.8.2011 18:00 Ing. Igor Molnár

Blesková návšteva Žiliny alebo ako sa jazdilo v OC MIRAGE

Jarná vláčiková akcia v OC MLYNY v Nitre mala svoje pokračovanie. Minulý týždeň sa v OC MIRAGE v Žiline konalo modulové jazdenie v dvoch modelových mierkach. Veľkosť TT zastupoval KMŽ Hôrky a veľkosť H0 KŽM Bojnice. Táto zaujímavá prezentácia pre verejnosť sa konala v dňoch 10.-14. augusta 2011.

Keď som zachytil túto informáciu na internete rozhodol som sa s košickým kamarátom sergejíkom, že sa do Žiliny vyberieme v sobotu.




Po príchode  na III. poschodie OC MIRAGE sme sa rozdelili. Ja som zamieril k modulovému koľajisku TT a sergejík k H0 modulovému koľajisku. Neprišli sme len tak naprázdno. Na H0 koľajisko pribudla súprava nákladného vlaku s vojenskou technikou, ktorú ťahal podomácky vyskladaný Čmeliak z leptu. 



TT prevádzku pre zmenu oživila Bagetka, ktorú ihneď zaregistrovali i návštevníci a patrične okomentovali: Aha, veď to je naša Rajecká Anča.



Aj keď sme prišli našich kamarátov podporiť len na pár hodín, našli sme si čas na jazdenie, dokumentovanie a rozhovory. Spoznal som tu nových členov a priaznivcov modelovej železnice, ktorí ma zaviedli i do novej modelárskej predajne v Žiline. Bol som príjemne prekvapený ponúkaným sortimentom. Vidieť, že sa tomu venujú ľudia, ktorým nie je železničné modelárstvo cudzie.



Vymedzený čas na pobyt v Žiline ale rýchlo vyprchal a ja som v podvečer nasadol do vlaku, ktorý ma doviezol domov.
Táto krátka reportáž nech je zároveň pozvánkou na ďalšiu akciu, ktorá sa čoskoro bude opäť konať v Žiline. Pôjde o jubilejné medzinárodné stretnutie priateľov modulovej železnice (1:120) a to 5. TT víkend Žilina – Hôrky 2011. Uskutoční sa v dňoch 1.-4. septembra 2011 v priestoroch auly Strednej odbornej školy stavebnej, Tulipánová 2, Žilina – Bôrik. 

Galéria

Súvisiace odkazy