Push-Pull v pohybe

29.3.2011 17:00 Bc. Jozef Gulík

Push-Pull v pohybe

Dnešným dňom začali dlho očakávané skúšky Push-Pull jednotky radu 951 na tratiach ŽSR. Súprava, na čele s rušňom 263.011, sa v doobedňajších hodinách vydala na svoju prvú cestu z Nových Zámkov do Štúrova a späť. Tento vzácny okamih sme zaznamenali a teraz vám ho ponúkame vo fotoreportáži.

 

 

     Netrakčná trojvozňová poschodová jednotka radu 951, ktorá do svojho domovského depa v Nových Zámkoch dorazila už 26. februára, sa konečne dnes, v utorok 29. marca 2011, vydala na skúšobné "turné" po tratiach ŽSR. Súbor skúšobných jázd bez cestujúcich je naplánovaný na štyri nasledujúce týždne.

     Poschodová súprava v rámci nich navštívi prakticky všetky slovenské trate napájané striedavým systémom. V praxi to znamená, že ešte koncom tohto týždňa by mala zavítať do Trenčianskej Teplej, začiatkom budúceho do Banskej Bystrice, a neskôr budú nasledovať i ostatné zaujímavé destinácie, ako Komárno, Lanžhot, trať Trnava - Kúty, atď.

Prvýkrát v Štúrove! Ďalšie snímky zachytávajú súpravu s rušňom 263.011 počas pobytu v tejto stanici, pred jej návratom do Nových Zámkov.

 

 

 

 

 

 

 

Nová technika versus stará, prezentovaná mechanickými závorami. "Poschoďák" na spiatočnej ceste do Nových Zámkov, tlačený rušňom 263.011, prechádza popri závorárskom stanovišti - niekdajšej zastávke Šarkan.

Druhá, obedňajšia jazda z Nových Zámkov do Štúrova. Skúšobný vlak prichádza na železničnú zastávku Nová Vieska ...

... aby sa po krátkom, polminútovom pobyte, pohol na cestu ďalej.

O 13.30 h opúšťa jednotka Štúrovo po druhýkrát, zďaleka však nie naposledy - v rámci skúšok sem zavíta ešte niekoľkokrát. Z dôvodu výluky ide po koľaji proti správnemu smeru.

Všetky snímky autor.

Súvisiace trate

  • ŽSR-130: Bratislava - Štúrovo - Szob (HU); Palárikovo - Šurany

Súvisiace odkazy