Dobšinská strela (pozvánka)

2.7.2010 21:30 Ľubomír Lehotský Zdroj: KHKV

Dobšinská strela (pozvánka)

Toľko očakávaná jazda do Dobšinej je konečne tu! Napokon, odkedy sme zverejnili plán našich jázd historickým vlakom na rok 2010, najviac otázok sa dotýkalo práve Dobšinej. Po tejto trati totiž osobný vlak naozaj neprešiel už viac ako 7 rokov.

V tomto roku už síce stará motorka M 131.1225, ktorú vypravuje Klub historických koľajových vozidiel, bola na trati č. 167 dvakrát (1 x v Betliari a 1 x v Nižnej Slanej), tentoraz dorazí až na konečnú do Dobšinej. A nie hocijako. Až na malé výnimky, vlak bude zastavovať na všetkých zastávkach, skoro tak, ako v čase pravidelných vlakov. 



PROGRAM

Samozrejme, aj tentoraz sme pre Vás v spolupráci so samosprávou pripravili zaujímavý program, ladený skôr historicky, turisticky a národopisne.
Pri jazde do Dobšinej najprv zastavíme v Gočove, kde si pozrieme pamätnú izbu Juraja Hronca, prvého rektora Vysokej školy technickej a obzrieme si starý evanjelický kostol z 18. storočia.

Po krátkej exkurzii sa vrátime na zastávku a vlak nás odvezie do Vlachova, kde navštívime miestny kaštieľ a ľadovňu.
Po tejto prehliadke nás osobný motorový vlak Magda odvezie do Dobšinej, kde budú mať cestujúci takmer 4. hodinový voľný program, no ako sme sa dozvedeli, mesto Dobšiná sa chce pochváliť nielen svojimi pamiatkami, ale aj programom.

Tí, ktorí chcú absolvovať individuálny program, môžu vystúpiť v Betliari, kde je vzácny a pekný kaštieľ, alebo vo Vlachove, kde sa počas horúceho dňa môžete schladiť v tamojšom letnom kúpalisku.


KYVADLOVÁ JAZDA

Samozrejme, ani tentoraz sme nezabudli na obyvateľov doliny a obcí v blízkosti trate. Z Dobšinej vypravíme už o 12.30 mimoriadny vlak do Betliara a späť, pričom vlak bude zastavovať na všetkých zastávkach, aby sa historickou mašinkou mohol odviesť každý, kto sa dnu zmestí.

Veríme, že Vás jazda zaujme, pretože zviesť sa po celej trati z Rožňavy do Dobšinej osobákom už dnes nie je vôbec samozrejmé. Či sa nám takéto jazdy podarí zorganizovať aj na budúci rok, záleží aj na vašom záujme a ochote podporiť náš klub.


REZERVUJTE SI MIESTA

Tešíme sa na Vás, ale prosím, už nezostáva veľa času do odchodu, preto zarezervujte si miesta mailom už dnes na našej adrese khkv@khkv.sk ! Kvôli Vášmu pohodliu a kvôli lepšej organizácii.
Ďakujeme.


Viac informácií na plagáte.

Plagat pozvanka

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy