Pozvánka do Pohádkového lesa a na oslavy dvou tratí [ZMĚNA]

16.5.2010 12:00 Stanislav Plachý

Pozvánka do Pohádkového lesa a na oslavy dvou tratí [ZMĚNA]

Dovolte, abychom vás pozvali na 32. ročník „Pohádkového lesa“ v Divokách u Zdounek. Jedná se o nejstarší akci tohoto typu v České republice. Letos bude výjimečná i tím, že současně proběhnou oslavy k připomenutí výročí 130 let trati Hulín – Kroměříž a 115 let lokálky Kojetín – Tovačov.

 
 
 
 
 
 
 
Procházka lesem plným pohádek byla vzhledem k důsledkům hydrometeoroligické situace na střední Moravě odvolána, parní vlak pojede a výstava v žst. Kroměříž bude mít omezený rozsah.
Infomace o platné podobě akce přináší tisková zpráva ČD.
 
*****
 
Tato akce má dlouholetou tradici na Kroměřížsku. Letos účastníky akce přiveze do Zdounek opět po roční odmlce parní mašinka „Matěj“ 433 002. Řazení parního vlaku by mělo vypadat trochu netradičně: 433 002 + 020 + 020 + 020 + 020 + 020 (5xBix) + Baa (bufet) + Daa (služební). A na postrku mezi Kroměříží a Valašským Meziříčím vypomůže ještě muzejní „Pielstick“ T 466 0007.
 
ZOBRAZ!
 
V žst. Kroměříž bude pro návštěvníky akce připravena výstava strojů pro stavbu a údržbu tratí, vlečkových lokomotiv a hasičské techniky. Přes celý den bude parní vlak pendlovat mezi Zborovicemi a Tovačovem. Jízdní řád parního vlaku najdete na přiloženém plakátu!
 
ZOBRAZ!
 
Ze Zdounek do Divok, bude návštěvníky přepravovat kyvadlová doprava, která bude zdarma! Oproti přiloženému plakátu je tu malá změna. Letos nevyjedou historické autobusy z 50 – 70 let, ale dopravu bude zajišťovat KRODOS (ČSAD Kroměříž).
 
Titulní snímek: Parní vlak v žst. Zdounky dne 7.6.2008 © Stanislav Plachý 

Súvisiace odkazy