Žluto - modrá bitva o hanácké koleje pohledem našeho reportéra

25.5.2010 8:00 Radek Hořínek

Žluto - modrá bitva o hanácké koleje pohledem našeho reportéra

Od soboty 8.5.2010 začalo v Olomouckém kraji vlakové pozdvižení. Na hanáckých kolejích byla k vidění dosud zde nevídaná vozidla různých barev dvou různých provozovatelů železniční dopravy. Ono rojení vyvolal podnikatel Jančura a jeho „žluté vlaky“.

České dráhy nelenily a nasadily protiúder v podobě motoráku Stadler na tratích č. 290 a 310 i jednotek řady 471 na ose Nezamyslice – Přerov – Olomouc – Zábřeh na Moravě - Šumperk.  

 



Trať SŽDC č. 290
, kde se první týden jízd objevilo Desiro, má velký potenciál cestujících, kteří jezdí do škol a zaměstnání nejen do krajského města. Sám jsem se o tom přesvědčil v sobotu, kdy jsem se projel Stadlerem do Uničova a byl jsem rád, že jsem do vlaku v Olomouci vlezl. Další větší skupina cestujících čekala poté v Uničově na vlak do Šumperka. Provoz na této trati je velmi pestrý, co se drážních vozidel týče. K vidění jsou klasické soupravy tažené lokomotivami řady 754 (749), dále motoráky řad 851 a 843 a v poslední době ještě Regionovy a Regionovy trio.

Trať SŽDC č. 275 už tak velký potenciál cestujících nemá. Nasazovány jsou zde už výhradně Regionovy. Desiro by na takové trati bylo v normálním provozu víceméně prázdné. Velkou konkurencí železnice je zde autobusová doprava, která dopraví cestující do krajského města rychleji než vlak. Možná případná integrace železnice do IDSOKu (Integrovaný dopravní systém Olomouckého kraje) by mohla alespoň v zóně 71, kterou obsluhuje DPMO, přilákat cestující do vlaku mezi hlavním nádražím v Olomouci a nádražím Olomouc-Řepčín, případně Horkou na Moravě nebo Skrbení, které leží v zóně 71 IDSOKu.

07.05.2010 - v Olomouci: 914.037, Os14035, Regionova na trati SŽDC 275 © Radek Hořínek

Cílem toho článku nebyla nějaká kritika obou soupeřů na železničním bojišti. Proto jsem požádal ty, kteří vlakem cestují rádi nebo se chtěli jenom příležitostně povozit moderními vlaky, aby mi po projížďce řekli svůj názor a třeba u Desir a Stadlerů v porovnání s tím, co České dráhy provozují na těchto tratích normálně. A jak cestování v jejich očích dopadlo, se můžete dočíst dále.

Některé postřehy: První přišel formou SMS: Dělám něco v podkroví a vidím, jak se po trati na Uničov prohnal napřed nějaký žlutý vlak (Desiro) a po něm pro změnu něco modrého (Stadler). Ona je tu nějaká show? V neděli při focení dvojice Stadler a Desiro se u mne zastavil postarší pár a říkal: Víte, my jsme si mysleli, že to jede ráno jedním směrem a večer druhým. Jsme velmi překvapeni, že to jede šestkrát za den. Za těch pět korun se svezeme a uděláme si výlet do Uničova. A v dalším textu najdete dvě už ucelenější výpovědi, po zkušenstech s jízdou.

10.05.2010 - spokojené dítko s maminkou v Desiru © Veronika Kluková

Komentář první: Vzhledem k tomu, že vlakům vůbec nerozumím se mohu vyjádřit pouze jako cestující maminka s dítětem. Vlak společnosti RegioJet (Desiro) byl útulný, pohodlný a prostorný, sedačky byly velké a pohodlné a kolem nich dostatek prostoru i pro lidi větší i více vážící. Taktéž tam bylo dostatek místa pro kočárky. Toaleta byla také prostorná. Vlak byl málo hlučný a moc nedrncal. Musím říct, že lepším jsem ještě nejela. Co se týče Student Agency, bez ohledu na cenu, nesmím Jančurovi upřít jednu velkou přednost, má vkus a dle mého ví, co je pohodlné pro pasažéry, také má úžasně vycvičený personál, takže člověk při cestování s jeho společností má pocit, že je tam host o kterého bude dobře postaráno (což se o ČD říci rozhodně nedá).  

Ten druhý vlak (Stadler) na rozdíl od RegioJetu měl menší sedačky, o které se vyšší člověk rozhodně neopře, což ale na krátkých tratích není takový průšvih, horší je, že jsou celkově menší a užší, takže obézní lidé mohou mít problém se šířkou sedadel a delší, jako můj manžel, si nebudou mít kam dát nohy. Jinak vlak oproti RegioJetu více drncal, byl hlučnější a měl jen malý prostor pro kočárky, tři by se tam určitě nevešly, dva by měly problém.Toaleta byla dost malá. Jinak musím říci, že co se týče pohodlí a prostoru mi Regionova připadá lepší než Stadler. Jinak mi přišlo že drncá stejně a je taktéž stejně hlučný.

08.05.2010 - úsek Bystrovany - Velká Bystřice: Stadler místo Regionovy na Os3535 © Radek Hořínek

Komentář druhý: Desiro, komfortní, příjemný personál, jež se u ČD a.s. hledá jako jehla v kupce sena. Tiché, že v něm člověk slyší vlastního slova, a k tomu - toaleta prostorná. Stadler, hned jako první byl rozdíl, že jezdil na normálních spojích. Hluk motorů nebyl velký, ale celkově s hlukem vytvářeným cestující veřejností převyšoval Desiro. Komfort poskytuje, leč při cestě s dítětem je zde méně prostorná toaleta. Regionova ať krátká nebo dlouhá je bohužel velmi hlučná. Jedinou věcí, která je u ní nad Stadlerem lepší, se stává prostorná toaleta. Ono při cestování s dítětem je velikost buňky důležitá, neboť je potřeba je tam ho doprovázet. Stejně si myslím, že se k vlakům veřejnost neumí chovat a na vzhled interiéru a exteriéru má chování některých jedinců velký vliv a je to jedno, zda jde o Desiro, Stadlera či Regionovu. Dokud si budeme plést interiéry a exteriéry vlaků s kusem papíru, na který je možné čmárat, tak se dopravci můžou snažit zbytečně kupovat nové.

Další reakce: Údiv cestujícího při nástupu do Stadleru: To je nějakej novej vlak. Něco takového jsem ještě neviděl. Vypadá dobře. Malý chlapec říkal svému otci ve Stadleru: Tati tady nejsou stolečky. Nejsou ani v té velké části. Matka říkala dceři ve Stadleru: V těch sedačkách se bezva sedí. Jsou pohodlné. Další výrok: Desiro je při průjezdech kolem našeho domu tiché, což se o Regionově říct nedá, ale to je houkaní u dvou blízkých přejezdů je hlasité. Následující výčty kladů a záporů jednotek Desiro vznikly na požádání.

10.05.2010 - Uničov: Stadler, Desiro a rázující Radka © Veronika Kluková

Jak vidí Desiro cestující A:

Klady:
  1. Jedná se o moderní neotřelý design vlakové soupravy.
  2. Barevně sladěné barvy v exteriéru i v interiéru.
  3. Velká okna a prosklené odkládací plochy nad sedaly dodávají vagonům vzdušnost a otevřenost.
  4. Příjemné klima díky klimatizaci a neoslňující osvětlení umístěné v horní části zavazadlového prostoru.
  5. Prostorná hygienická kabina s velkým zrcadlem, ovládání tekoucí vody na časový spínač.
  6. Místo pro kočárky v nižší části vozu, kde jsou sklopné sedačky na vnitřních stěnách.
  7. Pohodlně vytvarované sedačky, dostatek místa na nohy, pokud sedíte.
  8. Příjemně kolíbavý pohyb při překonávání zatáček.

20.05.2010 - v Desiru se třídí odpad © Radek Hořínek

Zápory:
  1. Hlučný chod motoru, pokud sedíte v místě nad ním.
  2. Hlučné a skřípavé brzdění.
  3. Vysoký nástup do soupravy (odhadem 0,3 – 0,4 m) nad úrovní nástupiště, obtížný pro maminky s dětmi, osoby s pohybovými obtížemi.
  4. WC kabina nemá vybavení - sklopnou přebalovaní plochu pro miminka.
  5. Obtížně mechanicky otevírané dveře nevhodné pro osoby na vozíku, starší osoby, menší děti. Měly by být na automatické ovládání (jako ve žlutých Regio?).
  6. Velké množství výškových rozdílů – schody nejsou vhodné pro starší osoby, matky s dětmi.
  7. Všechny sedačky by měly být vybaveny opěrkami na ruce, které jsou jen v malé části oddělené prosklenou stěnou s dveřmi.
  8. Na sedačkách chybí vytvarované opěrky na hlavu. Při usnutí se můžete sesunout na vedlejšího cestujícího.
  9. Odpadkové koše jsou jen velmi malé a jen v místech vstupu do soupravy.
I když mám výhrady, přesto u mne převládá pocit, že by tak měla vypadat většina vlaků v 21. století v České republice.
 
20.05.2010 - Senice na Hané: 810.558, Os14085 a Desiro © Radek Hořínek
 
Jak vidí Desiro cestující B:
 
Klady:
  1. BEZBARIÉROVOST při nasedání v OL. hl.n. (myšleno pro kočárek - vozíčkář má stejně smůlu)
  2. WIFI
  3. v tomto vlaku nesmrdí nafta
  4. velké WC, které bych se stejně snažil nepoužít
  5. automat na nápoje
  6. skleněné dveře do kokpitu = atraktivita pro děti - koukáme se :)
  7. čistota vlaku
  8. milá průvodčí v hezkém kostýmku - nákup lístku ve vlaku
  9. všichni vám mávají (díky tomu, že je to nové) - připadáte si jako císař pán na cestě po Rakousku-Uhersku
Zápory:
  1. 10 km/h přes přejezd je katastrofa
  2. všichni si to MUSÍ vyfotit - jako by byl v Olomouci raketoplán z NASA

19.05.2010 - v Olomouci: Desiro projíždí kolem výstaviště Flora © Radek Hořínek

Fakta:
  1. pořád to je jen VLAK, který mě neodveze od domu a zase k němu vrátí
  2. možná trochu menší hlučnost, ale tu si člověk asi namlouvá
  3. vlak je hezčí zvenku než uvnitř

Při každodenním dojíždění do práce, např. z Uničova, bych tuto soupravu preferoval, jenom kvůli WIFI připojení. V momentě nechání notebooku doma bych klidně volil vlak z dílny ČD - je to skoro jedno. Ale úplně nejradši bych jel se sousedem autem. 

Moje srovnání Regionova versus Stadler: Zázrak ze Šumperka by se hodil rovnou na vrakoviště ve srovnání s tímto švýcarským motorovým vozem. Komfort ve Stadleru je na mnohem vyšší úrovni. Dynamika jízdy velmi dobrá, sice trochu tvrdší odpružení, ale tiché a dobře sedící v obloucích. Přejezdy přes vyhybky v pohodě. Schválně jsem se svezl nejprve do Uničova, což je po rovině, abych si následně vychutnal jízdu do kopce na trati plné oblouků. Z Hrubé Vody do Moravského Berouna a odtud zpět do Olomouce. Žádný rachot jako v Regionově a to hlavně od motoru, při jízdě v obloucích a při brzdění. Rozhodně bych v nich viděl lepší náhradu za dosluhující 831 a 851. Místo toho se ale v Olomouckém kraji dočkáme dalších 814.2. Ty další cestující prahnoucí po komfortu z cestování, který teď nabídnuly České dráhy a.s. těch pár dní na vybraných tratích se slušným potenciálem cestujících, nepřinesou.
 
15.05.2010 - Hrubá Voda: Stadler na Os3535 © Radek Hořínek
 
Desiro mýma očima. Asi teď naštvu velmi mnoho těch, kteří v něm vidí něco naprosto dokonalého. Já bych to po dvojí svezení z Olomouce do Senice na Hané viděl trochu jinak. Po straně vzhledu nemá není špatné, jen škoda, že spřáhlo není jako u Pendolin schované. Toto se mi nelíbilo i u Stadlera. Dle mého bylo příliš hlučné, rozjezdy ne moc dynamické. Při druhé jízdě plnější vlakem nebylo pořádně slyšet, co mi můj spolucestovatel říkal. Kromě toho tam něco otřesně vibrovalo, což bylo velmi nepříjemné. Sedačky mne neuspokojily vůbec. To už jsou lepší v Regionově, kde mají vytvarovanou opěrku hlavy, aby si člověk mohl klidně dáchnout při delší cestě. Další chybějící věcí jsou opěrky rukou. Není nic, co by cestující mohlo ochránit před pádem do uličky nebo na vedle sedícího souseda, jenž při kvalitě kolejiště lokálek může nastat. Prostě a jednoduše mne Desiro nechalo klidným.
 
A jak jsem to nakonec viděl celé já. Přišlo mi to jako zbytečná šaškárna. Když pan Jančura tolik prahnul po provozování regionální dopravy v Olomouckém kraji, měl představit veřejnosti svou nabídku služeb někdy v loňském roce. A pokud jde o reakci ČD a.s., tak mi přišla jako naprosto zbytečná. Nasadit elektrické jednotky řady 471 City Elefant na Os ze Šumperka do Nezamyslic přes Zábřeh na Moravě, Olomouc a Přerov místo klasických souprav vedených lokomotivami řady 163 a 363 bylo zbytečné.
 
09.05.2010 - úsek Štěpánov - Olomouc: 471.044, Os3740/1 místo x63 a klasiky © Radek Hořínek
 
Stejné to bylo u motorového vozu Stadler, neb mi není známo, že by se jeho případný nákup konal i v tomto kraji. Je jenom škoda, že ani jeden s rádoby bojujících na železničním kolbišti se neodhodlal vyslat svůj vlak do Jeseníků, byť tam nebude mít díky pozvolna dožívajícím motorákům řady 831 a 851, co jezdit. Show skončila a vraťme se zpět do reality. Vlastně neskončila, protože elektrické jednotky řady 471 budou brázdit koleje tratí SŽDC 300, 270 a 291 ještě v době, kdy ten tento článek uzřel světlo světa.
 
Poděkování patří Veronice a Radce, které se rády projely všemi vlaky a podařilo se jim získat některé názory z řad cestující veřejnosti a pořídit něco fotek pro galerii. Další dík si zaslouží za fotky a jedno speciální svezení mého já na místo jednoho focení Vojta Fajkus. Galerie obsahuje fotky nejen z nasazení všeho toho moderního, ale pro srovnání i toho, co po daných tratích jezdí v řádném provozu.
 
08.05.2010 - úsek Hlušovice - Olomouc: 851.021, Os3640 © Radek Hořínek
Redakční poznámka:

Stadlerem je v textu myšlen starší motorový vůz typu Regio-Shuttle RS1 z produkce Stadler Pankow GmbH. Vozidlo označené 95 80 0 650 409-5 D-EIB, interně VT 009, patří společnosti Erfurter Bahn GmbH a u Českých drah, a.s. bylo v provozu jako pronajaté především na prezentační jízdy, které byly naplánovány v souvislosti s právě uzavíranými smlouvami o nákupu obdobných, podle požadavků odběratele nově postavených motorových vozů pro kraje Vysočina a Liberecký.

Desiro zde označuje dvojici motorových jednotek typu Desiro Classic, jež jsou výrobkem skupiny Siemens Mobility. Jednotky si akciová společnost RegioJet rovněž pronajala, ovšem od leasingové společnosti Alpha Trains a na delší dobu. Na kolejích SŽDC jezdí pod označením 95 80 0 642 331-2/95 80 0 642 831-1 CZ-RJ a 95 80 0 642 332-0/95 80 0 642 832-9 CZ-RJ. O obou "konkurenčních" typech vozidel (která svou modrou či žlutou barvu i příslušná loga získala shodně skrze fólie) více v odkazech.

PhDr. Zbyněk Zlinský

Označení zadního vozu druhého Desira v barvách RegoJet © Radek Hořínek

Odkazy:
  1. České dráhy, a.s. – osobní doprava
  2. RegioJet a.s.
  3. Regio-Shuttle RS1 - Wikipedie, otevřená encyklopedie
  4. Siemens Desiro Classic – Wikipedia
  5. Elektrické jednotky na našich kolejích: řada 471
  6. Olomoucký kraj
  7. Integrovaný Dopravní Systém Olomouckého Kraje

Titulní obrázek: Desiro a Stadler na hanáckých kolejích © Radek Hořínek, fotomontáž: VLAKY.NET

Galéria

Súvisiace odkazy