Zveme na Mistrovství světa v otáčení parní lokomotivy

1.4.2010 12:00 Martin Šůstal Zdroj: Kroměřížská dráha o.s.

Zveme na Mistrovství světa v otáčení parní lokomotivy

S dloužícím se dnem a schnoucími mezemi se blíží čas v celé přírodě jedinečný, zázrak zrození. V tuto dobu rodí se také jedinečná tradice nad soutokem Brumovky a Vláry a pokud se Vám zrovna nezapalují lýtka či nehoníte krtka na zahrádce, zveme vás k účasti na historicky prvním Mistrovství světa v otáčení parní lokomotivy, kterého se můžete zúčastnit i aktivně.

 

 

 

V sobotu 1. května 2010 na nádraží v Bylnici dorazí vlak jedoucí napříč Valašským královstvím, z Rožnova pod Radhoštěm (odj. 8.00) přes Valašské Meziříčí (8.30), Vsetín (9.05), Horní Lideč (9.37) a Valašské Klobouky (9.51). Tažen bude parní lokomotivou 433.002 zvanou Matěj, která bude také objektem soutěže. Lokomotiva najede na točnu, dvojice udatných soutěžících se postaví ke klikám rumpálu a s jeho pomocí otočí lokomotivu "čelem vzad".


Autorem fotografie parní lokomotivy "Matěj" na bylnické točně je Ivo Hedvíček

Na nejrychlejší dvojici čeká mistrovský pohár, na všechny pak nádherná krajina Bílých Karpat, strážní hrad Brumov a finále šachového turnaje se živými figurami, svezení se nejdelším železničním tunelem ve Zlínském kraji, myslivecký guláš a další zajímavé zážitky. Podrobnosti o jízdě parního vlaku a soutěži najdete na www.kmd.bilysklep.cz, www.cd.cz a www.otacenilokomotivy.estranky.cz.

Těším se na vaše výkony

Titulní snímek: Otáčení úplně jiného straje na bylnické točně dne 25.2.2006 © Milan Vojtek

Súvisiace odkazy